Στους επιστήμονες με την διεθνή επιρροή! | Epirus World

Στους επιστήμονες με την διεθνή επιρροή!

Δέκα καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις μεταξύ εκείνων οι οποίοι με το συγγραφικό και ερευνητικό τους έργο έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή στην επιστήμη διαχρονικά, σύμφωνα με τον τελικό πίνακα κατάταξης Highly Cited Researchers (h>100) για το 2018 της Webometrics. Οι καθηγητές είναι έξι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τρεις από το ΕΜΠ και ένας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η συγκεκριμένη κατάταξη, περιλαμβάνει 2.610 Highly Cited Researchers, δηλαδή ερευνητές με h-index > 100, δηλαδή επιστήμονες οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρατεθεί ως έγκυρη αναφορά από το λιγότερο 100 ερευνητές στις δικές τους εργασίες.

Η κατάταξη περιλαμβάνει τα h-index και citations μέχρι και τον Απρίλιο του 2018. Οι καθηγητές και ερευνητές του εν λόγω πίνακα, είτε είναι εν ζωή είτε όχι, κατατάσσονται με φθίνοντα βαθμό  με αναφορά του πανεπιστημίου στον οποίο ανήκουν.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνεται ο Ιωάννης Στρόλογγας, Καθηγητής του Τομέα Ατομικής και Μοριακής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

Θέση στην ίδια λίστα έχει και ο Καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, ο οποίος μπορεί σήμερα να μην αποτελεί μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ιωαννίνων όμως ταύτισε με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου