Χαβάη: Η στιγμή που η λάβα καταπίνει αυτοκίνητο. Σοκάρουν οι εικόνες | Epirus World

Χαβάη: Η στιγμή που η λάβα καταπίνει αυτοκίνητο. Σοκάρουν οι εικόνες

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τη Χαβάη, όπου εξακολουθεί να δραστηριοποιείται το ηφαίστειο Κιλαουέα, που εξερράγη την περασμένη Πέμπτη.

Οι εικόνες, ενός από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου, προκαλούν σοκ και δέος.

Η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο έχει εκκενωθεί και δεν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα, όμως τουλάχιστον 26 σπίτια έχουν καταστραφεί από τη λάβα.

Σε βίντεο που καταγράφηκε από το σημείο, ένας άνδρας επιστρέφει στο σπίτι του, που είναι περικυκλωμένο από τη λάβα, για να πάρει τα πράγματά του, ενώ η καυτή λάβα φτάνει στην αυλή του.

Στο βίντεο που ο ίδιος κατέγραψε φαίνεται η λάβα που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά του.

Περιγράφοντας τον ήχο, είπε ότι ήταν «εκκωφαντικός». «Ήταν σαν να περνούσαν 100 τρένα μαζί, ενώ το έδαφος πήγαινε πάνω κάτω. Ίσα που μπορούσα να κρατήσω την κάμερα», δήλωσε ο ίδιος.

Ένας άλλος άνδρας έφτασε στο Λεϊλάνι Εστέιτς της Χαβάης ελπίζοντας να δει από κοντά την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα, που προειδοποιούσε ημέρες για το βίαιο ξύπνημά μου.

Ο 38χρονος από το Μισισίπι, έντρομος, βγήκε από το όχημα του, έτρεξε σε ένα από τα σπίτια για να δει αν είναι κάποιος μέσα, όμως, ευτυχώς, το οίκημα ήταν κενό. Οι Αρχές της Χαβάης είχαν δώσει εντολή εδώ και ημέρες σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες να εκκενώσουν τις εστίες τους.

Επέστρεψε στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη μέση του δρόμου, και ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί τη λάβα, η οποία διέτρεχε τον λόφο, έφτασε στον δρόμο και «κατάπιε» ένα όχημα που ήταν παρκαρισμένο. Τα πλάνα του βίντεό του, κόβουν την ανάσα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου