Προσφυγικό: Σφραγίζουν οι δίοδοι προς τα σύνορα και το λιμάνι | Epirus World

Προσφυγικό: Σφραγίζουν οι δίοδοι προς τα σύνορα και το λιμάνι

Έντονος είναι ο προβληματισμός σε όλα τα επίπεδα, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας ο οποίος ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος, προειδοποιώντας ότι «θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα». Το μεταναστατευτικό άμεσα ή έμμεσα επηρεάζει ολόκληρη την χώρα και βέβαια την περιοχή της Ηπείρου, η οποία έχει ως προτεραιότητα να κλείσει τις διόδους προς την Κακαβιά αλλά και προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ήδη τον τελευταίο μήνα, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής βρίσκονται επί ποδός καθώς καθημερινά καταγράφονται αφίξεις προσφύγων οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα με την Αλβανία.

Οι ροές προέρχονται από την Βόρεια Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι το ίδιο διάστημα αυξάνονται οι προσφυγικές ροές που καταγράφονται στον Έβρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, οι πρόσφυγες αναζητούν διάφορους τρόπους και συχνά καταφέρνουν να φτάσουν από διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας μέχρι τα Γιάννινα ή πλησίον της πόλης.

Βασικός τους στόχος είναι να αναζητήσουν τρόπο διαφυγής προς την Ευρώπη μέσω της Αλβανίας. Και πρωταρχικό μέλημα της αστυνομίας είναι να «σφραγίσει» κάθε πιθανή δίοδο και συνάμα να στείλει σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει τρόπος προσέγγισης των συνόρων.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρότι μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται αυξημένες ροές. Ωστόσο επειδή κατά το παρελθόν είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες είχαν κατασκηνώσει στο δασύλλιο, η αστυνομία έχει πλήρες σχέδιο ώστε να μην βρεθεί προ απροόπτου, όπως συμβαίνει τις μέρες αυτές στην Πάτρα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου