724 παρατηρήσεις για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων! | Epirus World

724 παρατηρήσεις για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

724 σχόλια- παρατηρήσεις κατατέθηκαν, κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου για τη νέα μορφή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την συντριπτική πλειοψηφία των παρατηρήσεων συγκέντρωσε το πέμπτο άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά στους φοιτητές του ΤΕΙ, την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών, την παροχή τίτλων και την εκπαιδευτική λειτουργία μέχρι την μετάβαση στο νέο σχήμα. Συνολικά το συγκεκριμένο άρθρο συγκέντρωσε 419 σχόλια ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται το τρίτο άρθρο που σχετίζεται με την ίδρυση των Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

228 σχόλια έγιναν για το συγκεκριμένο άρθρο… Δεκάδες είναι αυτά με τα οποία εκφράζεται η διαφωνία στην ίδρυση νέου τμήματος ειδικής αγωγής. Οι περισσότεροι από όσους έκαναν παρατηρήσεις σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα τμήμα που δεν έχει κανένα μέλλον.

Το δεύτερο θέμα που συγκεντρώνει σχόλια αφορά στην Σχολή Καλών Τεχνών και στις αντιρρήσεις να συμπεριλάβει υπό τη σκέπη της το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Το σχέδιο νόμου φέρνει δύο νέες δομές στο Πανεπιστήμιο καθώς προβλέπει την ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου με τέσσερα Ινστιτούτα αλλά και την ίδρυση και λειτουργία Πρότυπου Αγροδιατροφκού Τεχνολογικού Πάρκου το οποίο θα συνδέεται άμεσα με την Γεωπονική Σχολή.

Τα δύο συγκεκριμένα άρθρα συγκέντρωσαν μόλις από ένα σχόλιο έκαστο!

Στις γενικές παρατηρήσεις, αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αλλάξει η ονομασία του Πανεπιστημίου και το «Ιωαννίνων» να αντικατασταθεί από το «Ηπείρου».

Κάτι τέτοιο δεν είναι όσο εύκολο φαντάζει. Κι αυτό όχι για λόγους τοπικούς ή τοπικιστικούς αλλά για καθαρά επιστημονικούς.

Το Πανεπιστήμιο αναφέρεται ως Ιωαννίνων στο διεθνές επιστημονικό στερέωμα και ως τέτοιο αξιολογείται σε ετήσια βάση..

Οι παρατηρήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα εκτιμηθούν από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές, όπως δήλωσε στα Γιάννινα ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, όχι όμως τέτοιας κλίμακας που θα αλλοιώνουν το χαρακτήρα του νέου εγχειρήματος.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου