4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας - Ποδηλατάδα στα κάστρα της πόλης | Epirus World

4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας - Ποδηλατάδα στα κάστρα της πόλης


Οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την Υποστήριξη της ‘Κίνησης φίλων του ποδηλάτου Πρέβεζας’ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί Μαθητική Ποδηλατάδα για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσον μετακίνησης στην πόλη. 
Το  βασικό τους σύνθημα για φέτος ήταν :
« Πάμε ποδήλατο γύρω από τα κάστρα της πόλης !!! »

Φωτογραφίες - Ειρήνη Σολδάτου


Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς με αφετερία το Στάδιο ‘Αθανασία Τσουμελέκα’ κατευθύνθηκαν προς την Δροσιά - Οικισμό Δασκάλων - Αλωνάκι - Κάστρο Παντοκράτορα – Κάστρο Αγίου Γεωργίου – Λεωφόρος Ειρήνης – Πευκάκια – Κάστρο Αγίου Ανδρέα.








Οι μαθητές μέσα από την ποδηλατάδα ξενάγησαν όσους συμμετείχαν σ΄αυτή στα κάστρα της πόλης (Παντοκράτορα – Κάστρο Αγίου Γεωργίου – Κάστρο Αγίου Ανδρέα) μαζί με την βοήθεια των αρχαιολόγων Θανάση Μουστάκη και Ελπίδας Σαλταγιάννη. Σκοπός ήταν να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και να αναδεικνύσουν την Πρέβεζα ως Καστροπολιτεία ζητώντας να αποδοθούν στο κοινό της πόλης τα κάστρα αναβαθμισμένα μνημεία όπως τους αρμόζει !
Ποδήλατο είναι πολιτισμός και χρέος μας επίσης είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η Μαθητική Ποδηλατοπορεία ήταν μια συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Καλλιεργεί τις φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες των νέων μας και προωθεί την οικο-μετακίνηση ως τρόπο ζωής.
Η πόλη μας υστερεί σημαντικά στον τομέα των υποδομών για ποδηλατόδρομους. Αν η Πολιτεία φρόντιζε να προωθήσει τη χρήση ποδηλάτων ακόμα και μέσα στην πόλη, τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά για όλους. 



Οι βόλτες με το ποδήλατο μας προσφέρουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε περισσότερες γωνιές της πόλης μας, να ζήσουμε στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της αλλά και να σκεφτούμε αποστασιοποιημένοι από το άγχος των καθημερινών μας υποχρεώσεων.
Aξίζει να αναφέρουμε πως πολύτιμοι αρωγοί ήταν η ΤΡΟΧΑΙΑ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ, το ΕΚΑΒ και η Λεσχη Μοτοσυκλετιστών Πρέβεζας εξασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση των μικρών και μεγάλων ποδηλατοδρόμων και την ελάχιστη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.











Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου