Στόχος τζιχαντιστή ο 4χρονος πρίγκιπας Τζορτζ | Epirus World

Στόχος τζιχαντιστή ο 4χρονος πρίγκιπας Τζορτζ

Κατηγορούμενος ως υποστηρικτής του ISIS, προέτρεψε τους ακόλουθούς του στο διαδίκτυο και οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους, να εισάγουν δηλητήριο σε παγωτά στα σούπερ μάρκετ και να επιτεθούν στον πρίγκιπα Τζορτζ μέσα στο σχολείο του.

Ο Χουσείν Ράσιντ, 32 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με τον Ιndependent, εργαζόταν στη Βρετανία ως δάσκαλος σε μουσουλμανικό τέμενος, διατηρούσε διαδικτυακό κανάλι και παρείχε συμβουλές για το πώς ένας τρομοκράτης, «μοναχικός λύκος», θα μπορούσε να επιτεθεί με δηλητήρια, χημικά, βόμβες και μαχαίρια, ισχυρίζονται οι διωκτικές αρχές στο δικαστήριο. Επιπλέον φέρεται να ήταν σε επικοινωνία με έναν γνωστό μαχητή ISΙS, βρετανικής καταγωγής, τον Omar Ali Hussain, τον οποίο συμβούλευε για το πώς να κάνει επιτυχημένες επιθέσεις και πώς να καταρρίπτει αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος, είχε αναρτήσει στα social media μια φωτογραφία του μικρού πρίγκιπα μαζί με την διεύθυνση του σχολείου Thomas’s Battersea στην περιοχή Wandsworth του Λονδίνου, ενώ διαφαίνεται και η «φιγούρα» ενός τζιχαντιστή υπό τη λεζάντα «δεν θα αφήσουμε ούτε τη βασιλική οικογένεια».

Ενώπιον του δικαστηρίου, οι συνεδριάσεις του οποίου αναμένεται να διαρκέσουν έξι εβδομάδες, ο Rashidαρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ από τις έρευνες των Αρχών προκύπτει πως ήθελε να σχεδιάσει και τρομοκρατικά χτυπήματα στην Νέα Υόρκη και στην Αυστραλία.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου