300 παιδιά μαθαίνουν κολύμπι | Epirus World

300 παιδιά μαθαίνουν κολύμπι

Ξεκίνησαν σήμερα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας τα μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά της 3ης και της 4ης τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Εξειδικευμένες για την κολύμβηση εκπαιδευτικοί, θα διδάξουν στα παιδιά βασικές αρχές κολύμβησης συμβάλλοντας έτσι στην εξοικείωσή τους με το νερό και δίνοντάς τους την δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για την ασφαλή επαφή τους με την θάλασσα.

Το μάθημα υλοποιείται σε συνεργασία με την Α'θμια Εκπαίδευση, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και τον Δήμο ο οποίος παρέχει την απαραίτητη υποδομή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Περισσότερα από 300 παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών κολύμβησης τα οποία ανά ομάδες σχολείων θα επισκέπτονται το Κολυμβητήριο και θα κάνουν μαθήματα στην θερμαινόμενη μικρή πισίνα υπό την συνεχή επίβλεψη των εκπαιδευτικών.

Κατά την έναρξη των μαθημάτων το Κολυμβητήριο επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, οι Διευθυντές Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης Κωσταντίνος Καμπουράκης και Γιώργος Σαράφογλου καθώς και ο υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ηλίας Σγουρόπουλος.

Οπως τόνισε ο κ. Μπαϊλης, ο Δήμος κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το Κολυμβητήριο να είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τα παιδιά εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα ωφέλη από την υλοποίησή του προγράμματος θα είναι μεγάλα για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ο προιστάμενος Β'Θμιας Εκπαίδευσης Κωσταντίνος Καμπουράκης ανέφερε ότι έχει εξασφαλιστεί για δύο χρόνια η μετακίνηση των παιδιών από τα σχολεία του Δήμου (Δ.Ε Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου) ενώ στις θέσεις του βρίσκεται και το απαραίτητο προσωπικό.

Ο προιστάμενος Α΄Θμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σαράφογλου υπογραμμίζει ότι το μάθημα είναι υποχρεωτικό , σημειώνοντας ότι η γνώση βασικών αρχών κολύμβησης δίνει στα παιδιά την δυνατότητα να αποκτήσουν εξοικείωση με το νερό ως απαραίτητο εφόδιο στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και κινδύνων που μπορεί να τους προκύψουν στην θάλασσα.

Σήμερα, πρώτη μέρα των μαθημάτων στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα παιδιά της 3ης και 4ης τάξης του 5ου, του 7ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου ενώ τις επόμενες εβδομάδες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο θα βρεθούν τα παιδιά όλων των σχολείων του Δήμου .

Οι μαθητές του Δήμου Ζηρού θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αρτας ενώ το πρόγραμμα λόγω της χιλιομετρικής απόστασης δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί στον Δήμο Πάργας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου