WhatsApp: Φρένο στους χρήστες κάτω των 16 ετών εντός ΕΕ | Epirus World

WhatsApp: Φρένο στους χρήστες κάτω των 16 ετών εντός ΕΕ

Φρένο στη χρήση του WhatsApp από νέους κάτω των 16 ετών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει η δημοφιλής υπηρεσία μηνυμάτων.

Σύμφωνα με το BBC, η εφαρμογή -η οποία ανήκει στον όμιλο του Facebook- αποφάσισε την αλλαγή των όρων χρήσης, εν όψει της υιοθέτησης από την Ε.Ε. νέων κανονισμών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τον Μάιο.

Το WhatsApp αναμένεται να ζητήσει από τους χρήστες του να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους εντός των επόμενων εβδομάδων, όταν τους ζητηθεί να συμφωνήσουν με τους νέους όρους της υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί από το WhatsApp πώς ακριβώς θα εξασφαλιστεί η εφαρμογή της σχετικής απαγόρευσης.

Ο γενικός κανονισμός για την προστασία των δεδομένων (GDPR), ο οποίος τίθεται σε ισχύ στην Ε.Ε. στις 25 Μαΐου, εκτιμάται πως θα δώσει στους πολίτες πολύ μεγαλύτερο έλεγχο σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο πληροφορίες τους χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις.

Ο πολίτες της Ε.Ε. θα έχουν επίσης το δικαίωμα να διαγράφουν προσωπικά τους δεδομένα, ενώ ο κανονισμός περιλαμβάνει και ειδικούς κανόνες για την προστασία των παιδιών από τη συλλογή δεδομένων τους για εμπορικούς σκοπούς.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου