Ενα υπέροχο ψηφιακο ταξίδι στο φεγγάρι με τη βοήθεια της ΝΑSA. Βίντεο | Epirus World

Ενα υπέροχο ψηφιακο ταξίδι στο φεγγάρι με τη βοήθεια της ΝΑSA. Βίντεο

Για το βίντεο αυτό η NASA χρησιμοποίησε τεχνολογία 4k και σε πολλά σημεία έχει αναπαραστήσει ψηφιακά διάφορα σημεία της σελήνης. Οι εικόνες είναι υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

Το βίντεο μας ξεναγεί σε διάφορες περιοχές. Βλέπουμε κρατήρες, κοιλάδες και «θάλασσες» από κοντά. Η ξενάγηση ξεκινάει από την περιοχή Mare Oriental και στη συνέχεια μας μεταφέρει στο νότιο πόλο της σελήνης όπου η θερμοκρασίες ξεπερνούν τους -238 βαθμούς κελσίου.

«Η ξενάγηση επιτρέπει στον θεατή να επισκεφτεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες τοποθεσίες που επελέγησαν για να απεικονίσουν την ποικιλία χαρακτηριστικών του σεληνιακού εδάφους. Κάποιες εικόνες έχουν ληφθεί από την κοντινή πλευρά της σελήνης και έχουν παρατηρηθεί τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες παρατηρητές στη Γη, ενώ άλλες εικόνες είναι ορατές μόνο από το διάστημα» ανέφερε η NASA στην περιγραφή της για το βίντεο.

topontiki
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου