Φεύγουν τα στέγαστρα.. Ανάπλαση στο πάρκο της «Αίγλης» | Epirus World

Φεύγουν τα στέγαστρα.. Ανάπλαση στο πάρκο της «Αίγλης»

Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης πάρκων και πλατειών που έχει δημοπρατήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα υλοποιηθεί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Στην πλατεία Πάργης, στην «Αίγλη», στην πλατεία Γηροκομείο και στην πλατεία Βρυσούλας. Ο σχεδιασμός βέβαια είχε ξεκινήσει από το 2015 και ήδη μετρά αρκετή καθυστέρηση. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!

Ήδη από τον διαγωνισμό έχει προκύψει ανάδοχος και με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών αναμένεται και η έναρξη του έργου, που εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές καλοκαιρού.
Η «Αίγλη» αποτελεί το πιο κεντρικό πάρκο των Ιωαννίνων. Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, ανάμεσα στην Δωδώνης και την οδό Ναπολέοντος Ζέρβα.
Καλύπτεται από δέντρα και ουσιαστικά ο «φράκτης» θάμνων το καθιστά απρόσιτο και μη προσβάσιμο.
Στο Πάρκο της Αίγλης, σύμφωνα με την μελέτη, θα γίνει διαπλάτυνση όλων των πεζοδρομίων περιμετρικά, επισκευή όλων των επιφανειών που έχουν διαβρωθεί από τις καιρικές συνθήκες, επισκευή των πλακόστρωτων, τοποθέτηση νέων φωτιστικών και διαμόρφωση χώρου πρασίνου.
Η παρέμβαση αυτή θα συνδυαστεί και με μία ακόμη στον πεζόδρομο Κωσταδήμα.
Εκεί λοιπόν τα υπαίθρια στέγαστρα που έχουν κατασκευαστεί από τα καταστήματα θα απομακρυνθούν.
Τα τραπεζοκαθίσματα θα μεταφερθούν ακριβώς έξω από τους χώρους των καταστημάτων, ώστε ο υπόλοιπος πεζόδρομος να αποδοθεί στους πολίτες και ουσιαστικά να είναι ενοποιημένος με το πάρκο.
Το συγκεκριμένο θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως αναβλήθηκε και οι αποφάσεις αναμένονται λίαν συντόμως.
Το Epiruspost επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, ο οποίος επεσήμανε ότι η προσπάθεια βελτίωσης των κοινόχρηστων χώρων και απόδοσής τους στους πολίτες είναι συνεχής.
«Στόχος μας είναι η αναβάθμιση όσο το δυνατό περισσότερων δημόσιων χώρων, ώστε να αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος και για τους πολίτες και για τους επισκέπτες της πόλης» τόνισε ο κ. Γκόλας επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι παρεμβάσεις στην «Αίγλη».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου