Σε τροχιά ενοποίησης και εκλογών το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων | Epirus World

Σε τροχιά ενοποίησης και εκλογών το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε τροχιά συνένωσης με το ΤΕΙ Ηπείρου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και παράλληλα σε τροχιά εκλογών.. Και σε μεγάλο βαθμό το ένα εξαρτάται από το άλλο ή καλύτερα ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για νέες πρυτανικές αρχές συνδέεται με την πορεία συγχώνευσης των δύο ιδρυμάτων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το βέβαιο είναι ότι το νομοσχέδιο που θα δημιουργήσει ένα νέο, μεγάλο περιφερειακό ίδρυμα στην Ήπειρο, θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και σίγουρα πριν το τέλος του μήνα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης είχε συνάντηση με τον Υπουργού Παιδείας, από την οποία όμως δεν προέκυψαν ειδήσεις σχετικά με την ενοποίηση των ιδρυμάτων.

Φαίνεται άλλωστε ότι το τελικό σχέδιο νόμου δεν θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με όσα είναι ήδη γνωστά.

Είναι θέμα ημερών να αποσταλεί το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου και στα δύο ιδρύματα ενώ κατά το ίδιο διάστημα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Περιμένουμε να αποσταλεί το κείμενο ώστε να τοποθετηθούν οι δύο Σύγκλητοι των ιδρυμάτων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης.

Από τον Πρύτανη μέχρι το τέλος Απριλίου πρέπει να προκηρυχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Το γεγονός ότι αυτές μπορεί να συμπέσουν με την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης είναι θέμα που φαίνεται ότι προβληματίζει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για ενδεχόμενο παράτασης θητείας της νυν πρυτανείας.. «Σύντομα θα έχουμε την τοποθέτηση του Υπουργείου επ΄αυτού», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρύτανης.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου