Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Μικτή Χορωδία Πρέβεζας Αρμονία στο Πασχαλινό Φεστιβάλ της Σόφιας | Epirus World

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Μικτή Χορωδία Πρέβεζας Αρμονία στο Πασχαλινό Φεστιβάλ της Σόφιας

Επέστρεψε από τη Βουλγαρία η Μικτή Χορωδία Πρέβεζας Αρμονία. Η χορωδία μας συμμετείχε στο Πασχαλινό Φεστιβάλ της Σόφιας σε συνεργασία με τη Χορωδία “Vassil Arnaudov” από τη Σόφια της Βουλγαρίας και την Πανεπιστημιακή χορωδία της Πριμόρσκα από την Koper της Σλοβενίας. Η συνεργασία εκπονείται στα πλαίσια του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας στην εκπαίδευση ενηλίκων Erasmus+ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρμόδιο φορέα για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, η χορωδία μας συμμετείχε σε χορωδιακά εργαστήρια για την θρησκευτική μουσική της Ανατολής και της Δύσης που υλοποίησαν οι καθηγητές Theodora Pavlovitch από τη Βουλγαρία και ο Ambroz Copi από τη Σλοβενία. Επίσης, η μαέστρος της χορωδίας μας κ. Ανέλια Στεφάνοβα δίδαξε στο εργαστήριο τον ελληνικό θρησκευτικό ύμνο «Τον νυμφώνα σου βλέπω» παρουσιάζοντας την Ελληνική ορθόδοξη υμνολογία.



Η χορωδία μας συμμετείχε και σε δύο συναυλίες που έλαβαν χώρα στα πλαίσια του πασχαλινού φεστιβάλ της Σόφιας. Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Kazanlak και στη μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου στη Σόφια, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ η χορωδία μας απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια και μάλιστα αφού τις δράσεις και τις συναυλίες παρακολούθησε μια πλειάδα μουσικών και μαέστρων από διάφορες χώρες. Παράλληλα και με το τέλος των εκδηλώσεων δόθηκαν συνεντεύξεις στη Βουλγαρική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, ενώ στο τέλος κάθε συναυλίας η εργαστηριακή χορωδία που αποτελούνταν από χορωδούς των χορωδιών από τις 3 χώρες του προγράμματος ερμήνευσε με ιδιαίτερη επιτυχία τα έργα: Τον νυμφώνα σου βλέπω, ελληνικό ορθόδοξο ύμνο, τον βουλγάρικο θρησκευτικό τραγούδι “Τebe Poem” του Dobri Christov και το Alleluia , Laudate του Ambroz Copi υπό την διεύθυνση του ιδίου.

Το ΔΣ θα ήθελε να συγχαρεί όλα τα μέλη της αποστολής για την επάξια εκπροσώπηση τόσο της χώρας μας όσο και της πόλης και της χορωδίας μας σε αυτή την συνάντηση, καθώς και για την καλλιτεχνική ους επιτυχία.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου