Ναρκωτικά, χρήματα, τσιγάρα… Όσα κατασχέθηκαν στα Τελωνεία! | Epirus World

Ναρκωτικά, χρήματα, τσιγάρα… Όσα κατασχέθηκαν στα Τελωνεία!

Ναρκωτικά, τσιγάρα, χρήματα, λιπαντικά αλλά κι ένα κοράνι του 18ου αιώνα κατασχέθηκαν στα Τελωνεία της Ηπείρου, κατά την προηγούμενη χρονιά. Τα στοιχεία για τις σημαντικότερες υποθέσεις του έτους ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επισημαίνοντας ότι συνεχίζει τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους στην αγορά. Στις σημαντικότερες υποθέσεις που εντοπίστηκαν στη διάρκεια του 2017, περιλαμβάνονται και ορισμένες στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στις δύο σημαντικότερες πύλες της περιοχής, την Κακαβιά και την Ηγουμενίτσα.

Έτσι, μεταξύ των άλλων το Τελωνείο Ηγουμενίτσας κατέσχεσε 7.496.400 τεμάχια τσιγάρα. Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών για όλες τις περιπτώσεις που απασχόλησαν τα Τελωνεία της χώρας ανέρχεται στο ποσό των 81.835.712,60 ευρώ.

Από την Κ.Ο.Ε. Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας κατασχέθηκαν επίσης 30.000 λίτρα λιπαντικών.

Ακόμη εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το Τελωνείο Κακαβιάς στις αποσκευές Αλβανού υπηκόου χειρόγραφο Κοράνι, πιθανώς του 18ου-19ου αιώνα, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου 3028/2002 περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο Τελωνείο της Κακαβιάς επίσης εντοπίστηκαν αρκετές περιπτώσεις μη δήλωσης διαθέσιμων ρευστών. Επρόκειτο κυρίως για υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι ήθελαν να ταξιδέψουν στην χώρα τους με μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία συνήθως εντοπίζονταν κρυμμένα σε βαλίτσες.

Το Τελωνείο Κακκαβιάς τέλος κατέσχεσε ένα τόνο και 147 κιλά ινδικής κάνναβης, σε φορτηγό με προορισμό από την Αλβανία προς την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2017, σε Αλβανικό φορτηγό το οποίο έρχονταν στην Ελλάδα είχε εντοπιστεί η τεράστια ποσότητα του χασίς, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου