Τουριστικό υψηλό στο Ζαγόρι! | Epirus World

Τουριστικό υψηλό στο Ζαγόρι!

Πάσχα στο Ζαγόρι θα κάνουν και φέτος πολλοί Έλληνες επισκέπτες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ξενώνες και άλλα καταλύματα, όχι μόνο στα πιο δημοφιλή τουριστικά χωριά, αλλά στο σύνολο τους. Σημαντική κίνηση καταγράφεται και σε ότι αφορά τους ξένους επισκέπτες, Ευρωπαίους και Ισραηλινούς.

Τα Ζαγοροχώρια με τους παραδοσιακούς οικισμούς, το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον και τις ποιοτικές υποδομές και υπηρεσίες,  έχουν καθιερωθεί σε τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο. Ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Μέρες οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές και δεν αφορούν μόνον το τετραήμερο από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα και την Κυριακή των Βαΐων οι επισκέπτες, ξένοι κυρίως, ήταν πολλοί στα χωριά του Ζαγορίου, όπως και τη  Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βλάχος, επισημαίνει το γεγονός ότι το Καθολικό Πάσχα που γιορτάστηκε την Κυριακή συνέπεσε με το Εβραϊκό που ήταν την περασμένη Παρασκευή. «Αυτό, σημειώνει,  έδωσε την δυνατότητα να βρεθούν στην περιοχή πολλοί επισκέπτες από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και φυσικά από το Ισραήλ η τουριστική αγορά του οποίου αποτελεί για το Ζαγόρι σημαντικό κεφάλαιο».

Πολύ καλές είναι οι κρατήσεις και για ολόκληρη την εβδομάδα μετά το Πάσχα μέχρι την Κυριακή του Θωμά, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ), Ελένη Παγκρατίου η οποία επισημαίνει την σημαντική ώθηση που δίνουν στην τουριστική κίνηση όλο τον χρόνο Ισραηλινοί,  Γερμανοί, Τσέχοι, Σκανδιναβοί  και άλλοι Ευρωπαίοι οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν. «Το Ζαγόρι δεν μένει από κόσμο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγκρατίου, κάνοντας μια γενικότερη τοποθέτηση για την πορεία του τουρισμού, αφού πλέον δεν υποδέχεται επισκέπτες μόνο τα εορταστικά τριήμερα και τις αργίες, αλλά καθημερινά υπάρχει κίνηση, άλλοτε μικρή, άλλοτε μεγαλύτερη από ξένους και Έλληνες.

Σημαντική, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μιχάλης Βλάχος, για την προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο, εκτός από την ίδια την περιοχή που αποτελεί από μόνη της πόλο έλξης,  είναι η καλή και στοχευμένη προβολή του Ζαγορίου με τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους ίδιους του επαγγελματίες του χώρου, αλλά και η κάθε δυνατή βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος στις υποδομές, καθαριότητα κλπ.

Θετικά, τέλος, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΤΕΖ,  είναι τα μηνύματα, σε ότι αφορά τις κρατήσεις και για το επόμενο διάστημα της άνοιξης  και του καλοκαιριού, κυρίως από ξένους που θα βρεθούν στο Ζαγόρι, ενώ οι Έλληνες, είτε με διανυκτερεύσεις, είτε ως ημερήσιοι επισκέπτες-εκδρομείς, συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας και του εισοδήματος όσων ασχολούνται με τον τουρισμό στο Ζαγόρι.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου