Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Ιωσήφ στον Ωρωπό | Epirus World

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Ιωσήφ στον Ωρωπό

Mε την Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκαν σήμερα,Κυριακή οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ιωσήφ, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην Τοπική Κοινότητα Ωρωπού. Παραμονή της γιορτής το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε παρουσία πλήθος πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικόπολεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι βουλευτές Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο Αντιδήμαρχος Λούρου Xαράλαμπος Κακιούζης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γούσης Χρήστος, o Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ωρωπού Αθανάσιος Τάκης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Θεόδωρος Κατσαούνος, Κώτσης Δημήτρης , Γεράσιμος Ντίτσος και πλήθος κόσμου, ενώ η βραδιά έκλεισε με το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι που στήθηκε στην πλατεία του χωριού, ένα από τα πιο γνωστά της ευρύτερης περιοχής.

Ο Ιερός Ναός του Αγ. Ιωσήφ κτίστηκε το έτος 1875 με δαπάνες του Γεωργίου Πετρή όπως αναγράφεται σε επιτοίχια πλάκα. Ο ναός είναι μεγάλων διαστάσεων τρίκλιτη, ξυλόστεγη βασιλική.Στα νότια του ναού, εντός του περιβόλου, σώζεται μικρών διαστάσεων ισόγειο κτίριο, κτίσμα των αρχών πιθανότατα του 20ου αιώνα. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωσήφ και το πρόσκτισμά του,χαρακτηρίστηκαν ως κτίρια που χρήζουν ειδικής κρατικής προστασίας και ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου