Λύση για τα αδέσποτα αναζητούν οι Δήμοι | Epirus World

Λύση για τα αδέσποτα αναζητούν οι Δήμοι

Προτάσεις για την διαχείριση των αδέσποτων θα επεξεργαστεί η ΠΕΔ Ηπείρου, στη βάση αυτών που έχει υποβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος άλλωστε αντιμετωπίζει μόνιμο και σοβαρό πρόβλημα.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Δευτέρα και με δεδομένο ότι η πρόταση νόμου έχει αποσυρθεί, δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων, επεσήμαναν την αδυναμία να ανταποκριθούν επαρκώς στις απαιτήσεις και να λάβουν μέτρα για τα αδέσποτα.

Και τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στην απουσία πόρων και προσωπικού.

Οι δήμοι του Νομού Θεσπρωτίας έχουν αποφασίσει από κοινού να προχωρήσουν σε πρόταση για διαδημοτικό κυνοκομείο ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έντονο για όλη την Ήπειρο.

Οι βασικές προτάσεις του Δήμου Ιωαννιτών συνοψίζονται στην αποδέσμευση των προσλήψεων κτηνιάτρων από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, στην ίδρυση και λειτουργία δημοτικών κτηνιατρείων, στην επανένταξη μέσω αποφάσεων επιτροπής του Δήμου, στην σήμανση και την χρηματοδότηση των καταφυγίων.

Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν την βάση και τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς, προκειμένου να προκύψει ένα κοινό κείμενο το οποίο θα αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου