Ωραία αλλά για λίγο.. Πύλη ερμητικά κλειστή! | Epirus World

Ωραία αλλά για λίγο.. Πύλη ερμητικά κλειστή!

Τυχαία αλλά ωραία.. Η εικόνα δεκάδων επισκεπτών να εισέρχονται και να εξέρχονται στο Ιτς Καλέ από τη νότια πύλη! Η πύλη παραμένει ερμητικά κλειστή παρά το αίτημα το οποίο έχει τεθεί κατ’ επανάληψη, ειδικά από την ώρα που ξεκίνησε την λειτουργία του, το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Πρόκειται άλλωστε για μία πύλη που δίνει εύκολη κι άμεση πρόσβαση στο Ιτς Καλέ, ικανή να εξυπηρετήσει και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, το αυτονόητο καθίσταται και στην περίπτωση αυτή ζητούμενο!

Η νότια πύλη έτυχε να είναι ανοιχτή για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανάγκες επικείμενης έκθεσης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Μέσα σε λίγο χρόνο, εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως από άλλες περιοχές, χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη είσοδο για να εισέλθουν στο χώρο και να θαυμάσουν είτε τα μουσεία, είτε την εκπληκτική θέα προς την λίμνη.

Χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διασχίσουν όλα τα στενά δρομάκια του Κάστρου προκειμένου να φτάσουν στην μία και μοναδική είσοδο στο χώρο του Ιτς Καλέ.



Η χρησιμότητα λοιπόν είναι αυταπόδεικτη..

Και κοινή είναι η εκτίμηση ότι η λειτουργία της θα είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση επισκεπτών τόσο στο Μουσείο Αργυροτεχνίας όσο και στο Βυζαντινό καθώς και στα υπόλοιπα μνημεία.

Ωστόσο όσες φορές τέθηκε το αίτημα άλλες τόσες απορρίφθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Γίνονται μόνο κάποιες εξαιρέσεις σε ειδικές περιπτώσεις και ύστερα από σχετική συνεννόηση.



Και φυσικά αυτή δεν είναι λύση. Η ανάγκη μόνιμης λειτουργίας της νότιας εισόδου στο Ιτς Καλέ (από την περιοχή της Σκάλας) είναι επιβεβλημένη και η λύση έπρεπε να είχε βρεθεί εδώ και χρόνια.

Σε μία πόλη όπου η τουριστική κίνηση συνεχώς αυξάνεται και ο πολιτισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία, οφείλουν τουλάχιστον να γίνονται πράξη αυτά που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου