Περιφέρεια και... καραβάκια απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες | Epirus World

Περιφέρεια και... καραβάκια απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν τριάντα δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι της προηγούμενης περιόδου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, με αφορμή την απόφαση που είχε ληφθεί το 2012 για την χορήγηση νέων αδειών σε καραβάκια προκειμένου να εκτελούν πλόες στην λίμνη. Οι μηνυτές ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη κανενός καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο με την απόφαση που είχε λάβει σε μία "θερμή" συνεδρίαση, είχε αποφασίσει την χορήγηση τεσσάρων νέων αδειών για την δρομολόγηση νέων καραβιών.

Η απόφαση για την μία άδεια στη συνέχεια ακυρώθηκε. Ωστόσο από τις υπόλοιπες τρεις έγινε χρήση μόνο της μίας.

Το γεγονός αυτό διαδράμισε καθοριστικό ρόλο και στην δικαστική απόφαση με την οποία απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες αιρετοί και υπηρεσιακοί.

Στη δίκη μεταξύ των άλλων κατέθεσαν ο Δημήτρης Σιώλος, ο Βαγγέλης Αργύρης που ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κι άλλοι. Παρών στην δίκη ήταν ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος δεν χρειάστηκε να καταθέσει.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου