ΠΡΕΒΕΖΑ : Αντάμωσαν και φέτος οι Μυτικιώτες στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Αντάμωσαν και φέτος οι Μυτικιώτες στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά

Λίγα μέτρα από τα τείχη της Αρχαίας Νικόπολης εκεί όπου τα δένδρα και το πράσινο έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά.



Εδώ και πολλά χρόνια η παράδοση θέλει κάθε χρόνο την Τρίτη μέρα του Πάσχα, τους απανταχού Μυτικιώτες, ντόπιους και ετεροδημότες, να ανταμώνουν σε αυτό το ειδυλλιακό μέρος με την πλούσια ιστορία. Τιμώντας λοιπόν και φέτος αυτό το έθιμο, δεκάδες Μυτικιώτες αντάμωσαν και ευχήθηκαν Χριστός Ανέστη, σουβλίζοντας αρνιά και τσουγκρίζοντας κόκκινα πασχαλινά αβγά.



Το κρασί έρεε άφθον και στα ηχεία έπαιζε Δημοτική Μουσική, κύριο χαρακτηριστικό των ημερών.



Τα τελευταία χρόνια την διοργάνωση του ανταμώματος των Μυτικιωτών την έχει αναλάβει εξολοκλήρου ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Ο Μύτικας». Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Γιώτης ευχόμενος σε όλους Χρόνια Πολλά, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκ μέρος του Συλλόγου όλους εκείνους που βοήθησαν και φέτος για να πραγματοποιηθεί αυτό το αντάμωμα.



Στη συνέχεια ο Σύλλογος τίμησε τον Αιδεσιμότατο Γεώργιο Στεργίου για την προσφορά του και το έργο του στην περιοχή, ενώ ανέφερε ότι με απόφαση του Συλλόγου στην γιορτή του Αϊ Γιάννη του Ρηγανά τον Ιούνιο έχει προγραμματιστεί να διοργανωθεί μεγάλο πανηγύρι στην Πλατεία του Μύτικα.



Μεταξύ των άλλων την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Αναγνώστου, Γιάννης Νόβας και Γιώργος Νίτσας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ του Μύτικα Νίκος Ντίτσος , o Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Γεράσιμος Ντίτσος.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου