Γιάννενα.. Πρώτες επεμβάσεις βηματοδότη χωρίς μπαταρία! Επανάσταση στην καρδιολογία

Μία.. μικρή επανάσταση πραγματοποιήθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Μια νέα εποχή άνοιξε καθώς πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες επεμβάσεις εμφύτευσης βηματοδότη, χωρίς καλώδια και μπαταρίες. Πρόκειται για τον βηματοδότη micra που αποτελεί μία επαναστατική συσκευή, λόγω του μικρού του μεγέθους, της εύκολης εφαρμογής και της εκπληκτικής τεχνολογίας, που αλλάζει την ζωή των ασθενών.

Οι δύο ασθενείς στους οποίους τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος βηματοδότης, βρίσκονται υπό την συνεχή παρακολούθηση των γιατρών της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται άριστη.

Ο συγκεκριμένος βηματοδότης είναι ο μικρότερος που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα παγκόσμια, καθώς έχει το μέγεθος μιας μικρής σφαίρας και το βάρος του περιορίζεται σε ελάχιστα γραμμάρια.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι λειτουργεί χωρίς καλώδια και μπαταρία και έχει διάρκεια ζωής άνω της δεκαετίας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προόδου στην αντιμετώπιση της καρδιακής νόσου και για μία επανάσταση για τον κλινικό κόσμο και τους καρδιοπαθείς.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και η Καρδιολογική του Κλινική, είναι από τους πρώτους στην ελληνική περιφέρεια που περνάνε στην νέα εποχή...
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου