Αναστάσιος Κορομπίλιας: Απώλεια της μισής Ορθοπεδικής με τη νέα πτέρυγα | Epirus World

Αναστάσιος Κορομπίλιας: Απώλεια της μισής Ορθοπεδικής με τη νέα πτέρυγα

Τριβές και μάλιστα σοβαρές εξακολουθεί να προκαλεί το σχέδιο για την λειτουργία της νέας πτέρυγας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Τα προβλήματα είχαν αναδειχθεί από την πρώτη στιγμή και όπως φαίνεται συνοδεύουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας, η οποία ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες. Η Ορθοπεδική είναι μία από τις Κλινικές που επηρεάζονται άμεσα με τον Διευθυντή της να δηλώνει στο Epiruspost ότι με το προβλεπόμενο σχέδιο θα υπάρξει απώλεια της μισής κλινικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Καθηγητής Ορθοπεδικής και Διευθυντής της Κλινικής Αναστάσιος Κορομπίλιας, ο ισχυρισμός της διοίκησης περί χαμηλής πληρότητας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι πληρότητες του τελευταίου 5μηνου κυμάνθηκαν από 62.5% μέχρι 82%. Μέσος όρος 72%.

Επιπρόσθετα, όπως τονίζει ο κ. Κορομπίλιας, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με διεθνή επιστημονικά δεδομένα σε κλινικές με βαριά χειρουργικά περιστατικά, πολυκαταγματίες, σηπτικούς ασθενείς και ασθενείς που έχουν τοποθετηθεί υλικά, για λόγους ασφάλειας, απομόνωσης των φλεγμονών και περιορισμού των λοιμώξεων οι πληρότητες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 2/3 της δύναμης της κλινικής.

Ο Διευθυντής της Κλινικής, επισημαίνει ότι οι αντιδράσεις για την μεταφορά στο νέο κτίριο δεν είναι μικρές και δεν προέρχονται μόνο από την Ορθοπεδική που έχει στοχοποιηθεί.

Προέρχονται από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών αλλά και από θεσμικά όργανα όπως η Ιατρική Υπηρεσία, η Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου και η Ιατρική Σχολή.

"Το αν η διοίκηση του νοσοκομείου διαφωνεί ότι θα υπάρξει συρρίκνωση της Ορθοπαιδικής κλινικής σαφώς θεωρούμε ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο θα υπάρξει σχεδόν απώλεια της μισής κλινικής κάτι το οποίο σχεδιάσθηκε χωρίς επιστημονικά κριτήρια και χωρίς συμμετοχή θεσμικών οργάνων", τονίζει με έμφαση ο κ. Κορομπίλιας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου