Από τα Γιάννινα… στο διάστημα! | Epirus World

Από τα Γιάννινα… στο διάστημα!

Δούλεψαν πολλούς μήνες.. Έκαναν την ιδέα πράξη και είναι πανέτοιμη να κατακτήσει το διάστημα. Ο λόγος για την ομάδα Zephyrus II Cansat που αποτελείται από μαθητές του 7ου Λυκείου και θα εκπροσωπήσει τα Γιάννινα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής. Είναι παρούσα για δεύτερη χρονιά.. Κι αν πέρυσι επέστρεψε με το τρίτο βραβείο, φέτος ευελπιστεί στο πρώτο γεγονός που θα την στείλει στον Πανευρωπαικό διαγωνισμό. Η ομάδα από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο θα βρίσκεται στην Αθήνα, εκεί όπου θα γίνει η παρουσίαση της εργασίας τους και η εκτόξευση του δορυφόρου.

Ψυχή της ομάδας είναι δύο καθηγητές. Ο Νίκος Μαρέτας από το 7ο Λύκειο και ο Γιώργος Σκαργιώτης από το 9ο Λύκειο Ιωαννίνων. Με τους μαθητές που μετέχουν, έγιναν φίλοι… Στις πολλές ώρες δουλειές που προηγήθηκαν έμαθε ο ένας από τον άλλο και όλοι μαζί κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες..

Και αποδεικνύουν ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί να κάνει θαύματα.. Αρκεί εκεί να βρίσκονται άνθρωποι με μεράκι, με διάθεση και έτοιμοι να κάνουν κάτι παραπάνω από μάθημα στην τάξη!

Η ομάδα Zephyrus II Cansat κατασκεύασε τον δικό της δορυφόρο, σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού. Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες έκανε και τις τελικές πρόβες στα Γιάννινα.

Αυτό το μικροσκοπικό κουτάκι λοιπόν, αποτελεί το δικό τους θαύμα… Γιατί ο δορυφόρος, πέρα από την κύρια αποστολή που είναι η μέτρηση πίεσης, θερμοκρασίας, γεωγραφικής θέσης, λαμβάνει εντολές από μακριά και έχει την δυνατότητα να συλλέξει στοιχεία και να μετρήσει αβιοτικούς παράγοντες.

Την ομάδα στήριξε ο ηλεκτρονικός του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Παναγιώτης Τριανταφύλλου ενώ την προσπάθειά της συνέδραμε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Οι καθηγητές Νίκος Μαρέτας και Γιώργος Σκαργιώτης ήταν οι πρωτομάστορες και συνεπιβάτες στον δορυφόρο που θα εκτοξευθεί στον ουρανό της Αττικής οι μαθητές: Νικόλαος Καλαμπόκης, Γεώργιος Καπέλης, Κωνσταντίνος Πήλιος, Μυρσίνη Αναστασούλη, Μαρία- Γεωργία Δασούλα, Παρασκευή Καψάλη, Κωνσταντίνος Λώλος, Ελευθερία Βλάχου, Γεώργιος Οικονόμου, Παρασκευή- Μαρίνα Κανδρέλη, Δημήτριος Γεωργίου.

Καλή επιτυχία!

epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου