Η αφρικανική σκόνη κάνει την επανεμφάνισή της. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν | Epirus World

Η αφρικανική σκόνη κάνει την επανεμφάνισή της. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Την επανεμφάνισή της κάνει από σήμερα στη χώρα μας η αφρικανική σκόνη. Στην Αθήνα, σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης, η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης (περίπου 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένονται το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια η σκόνη θα αραιώσει σταδιακά.

Νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα αναμένεται η μέγιστη συγκέντρωση σκόνης στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ στην Αθήνα θα κορυφωθεί το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 13-14 Απριλίου.

Στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκόνης (πάνω από 240 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αναμένονται σε ύψος 1.500 έως 3.000 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Το φαινόμενο οφείλεται στα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα στη Δυτική Μεσόγειο, που οδηγούν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΑΑ, η συγκέντρωση σκόνης που αναμένεται τις επόμενες μέρες, δεν θα έχει πάντως την ίδια ένταση με αυτή του Μαρτίου, αν και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας συνιστάται η αποχή από εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου