Αυξήσεις μέχρι και 100% στα τέλη… «Πονοκέφαλος» για τους δημάρχους! | Epirus World

Αυξήσεις μέχρι και 100% στα τέλη… «Πονοκέφαλος» για τους δημάρχους!

Αυξήσεις που θα ξεπεράσουν ακόμη και το 100% θα επιφέρει στα ανταποδοτικά τέλη που επιβάλλουν οι Δήμοι η λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και τα υπόλοιπα έργα που έχουν δρομολογηθεί, όπως οι σταθμοί μεταφόρτωσης, η μεταφορά του υπολοίπου στους ΧΥΤΑ, τα πράσινα σημεία. Οι δήμαρχοι της Ηπείρου βρίσκονται αντιμέτωποι με τον χειρότερο εφιάλτη τους, καθώς θα κληθούν προεκλογικά να επιβάλλουν βαρύτατο χαράτσι στους δημότες τους… Και όπως συμβαίνει και με άλλα σοβαρά θέματα της περιοχής, τρέχουν στο παρά πέντε να αναζητήσουν λύση.

Το ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων διαχείρισης απορριμμάτων και οι αναπροσαρμογές στα τέλη, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης που έγινε σήμερα με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης και της ΠΕΔ.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε η εκπόνηση μιας δεύτερης μελέτης κόστους οφέλους – η πρώτη έχει γίνει ήδη από την Περιφέρεια- ώστε να επανέλθουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο την δοκιμαστική του λειτουργία. Μέχρι τις αρχές του 2019 θα είναι έτοιμα και τα συνοδά έργα.

Από τους υπολογισμούς που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι Φορείς Διαχείρισης- όπως αναλύθηκε στην σύσκεψη για όση ώρα ήταν ανοιχτή στα μέσα ενημέρωσης- το κόστος θα εκτοξευθεί και σε κάποιες περιπτώσεις η αύξηση θα ξεπεράσει το 100%.

Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε το κόστος μπορεί να εκτοξευθεί στα εκατό ευρώ τον τόνο γεγονός που θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών!

Επίσης μείζον θέμα ανακύπτει με την διαχείριση των ΧΥΤΑ που λειτουργούν σήμερα και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί καθώς αυτές περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ποσότητες απορριμμάτων, οι οποίες τους επόμενους μήνες θα μειωθούν σημαντικά.

Όμως αυτό που πραγματικά καίει τους δημάρχους είναι το πολιτικό κόστος που θα πρέπει να αναλάβουν πηγαίνοντας σε αναπροσαρμογές μαμούθ, των ανταποδοτικών τελών.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου