Champions League: Πέρασαν στα προημιτελικά Μπαρτσελόνα και Μπάγερν | Epirus World

Champions League: Πέρασαν στα προημιτελικά Μπαρτσελόνα και Μπάγερν

Αυτόν τον παίκτη δεν τον χορταίνεις με τίποτα! Η μαγεία του Λιονέλ Μέσι απλώθηκε γι΄ άλλη μια φορά στο «Καμπ Νου», ανάγκασε περίπου 85.000 οπαδούς της Μπαρτσελόνα να τον αποθεώσουν και εκατομμύρια άλλους ανά τον κόσμο να ευχαριστήσουν τον Θεό που έχουν την τύχη να τον βλέπουν, έστω κι από την τηλεόραση.
Με δύο γκολ και μία ασίστ του κορυφαίου παίκτη του κόσμου, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 3-0 της Τσέλσι στη Βαρκελόνη και μετά το 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Champions League.
Ο Τιμπό Κουρτουά είδε δύο φορές τη μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του μετά από σουτ του Λιονέλ Μέσι (3΄, 63΄), με τον Αργεντινό να γιορτάζει παράλληλα με την πρόκριση της ομάδας του και τα 100 γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου». Στο 20΄ από μαγική μπαλιά του Μέσι ο Ντεμπελέ πέτυχε το 2-0 με βολέ μέσα από την περιοχή.
Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν, είχαν αρκετές καλές στιγμές στο ματς, ένα δοκάρι στο ξεκίνημα του β΄ μέρους με το φάουλ του Αλόνσο κι άλλο ένα στο 90΄ με την κεφαλιά του Ρούντιγκερ, αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια και μοιραία η εφετινή ευρωπαϊκή τους πορεία σταμάτησε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Σέρτζι Ρομπέρτο – Γουίλιαν, Ζιρού
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (61΄ Αντρέ Γκόμεζ), Ινιέστα (56΄ Παουλίνιο), Σουάρες, Μέσι, Ντεμπελέ (67΄ Βιδάλ), Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί
ΤΣΕΛΣΙ (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Φάμπρεγας, Καντέ, Αζάρ (82΄ Πέδρο), Μόουζες (67΄ Ζαπακόστα), Ζιρού (67΄ Μοράτα), Γουίλιαν, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα
Πρόκριση και φέτος για τη Μπάγερν
Για έβδομη σερί χρονιά η Μπάγερν προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, πετυχαίνοντας μάλιστα οχτώ γκολ, καθώς μετά το 5-0 του Μονάχου, νίκησε 3-1 την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτή είναι η 29η ένατη φορά που οι Βαυαροί βρίσκονται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενώ η Μπεσίκτας, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Βάγκνερ Λοβ, εξακολουθεί να το έχει πετύχει μόλις μία φορά (1986-87).
Μπεσίκτας – Μπάγερν 1-3
Σκόρερς: 59′ Βάγκνερ Λοβ / 18′ Τιάγκο Αλκάνταρα, 46′ αυτ. Γκιονιούλ, 84′ Βάγκνερ
Γήπεδο: «Kartal Yuvası», Κωνσταντινούπολη
Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)
Δεν ήταν λοιπόν εύκολο η Μπεσίκτας να πάρει τη… νίκη της τιμής και στο 18′ βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον Τιάγκο Αλκάνταρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό πλασέ στην κίνηση, έπειτα από μπαλιά του Τόμας Μίλερ.Ο Γιουπ Χάινκες δεν ξεκούρασε τους βασικούς του, μάλιστα δεν ξεκίνησε τον Ζάντρο Βάγκνερ αντί του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, όπως αναμενόταν, ενώ αντιθέτως ο Σενόλ Γκιουνές έπαιξε σχεδόν μόνο με αναπληρωματικούς.
Ο Αλκάνταρα λίγο αργότερα αποχώρησε λόγω τραυματισμού, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το αυτογκόλ του Γκιοκχάν Γκιονούλ να κάνει το 0-2 (46′), απ’ την σέντρα του Ραφίνια από δεξιά.
Μία καφέ γάτα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της «Φωλιάς του Αετού» («Kartal Yuvası») και το ματς διεκόπη για λίγο μετά το 50ό λεπτό και αυτό ήταν ότι πιο ευχάριστο είχαν δει οι Τούρκοι φίλαθλοι μέχρι να μειώσει σε 1-2 ο Βάγκνερ Λοβ στο 59′, σουτάροντας μάλιστα πεσμένος στο έδαφος.
Ο Ζάντρο Βάγκνερ τελικά μπήκε στο ματς στο 68′ αντί του Λεβαντόβσκι και ο Γερμανός στράικερ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 84′, σκοράροντας μάλιστα με το στήθος, έπειτα από σέντρα του Ντέιβιντ Αλάμπα.
Συνθέσεις
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ζενγίν, Γκιονιούλ, Μεδέλ, Ουισάλ, Ερκίν, Αρσλάν (60′ Χάτσινσον), Εζιακούπ, Κουαρέσμα, Λενς (60′ Ταλίσκα), Βάγκνερ Λοβ (75′ Μπάμπελ), Πεκτεμέκ.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς (46′ Ζούλε), Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα (35′ Χάμες Ροντρίγκες), Τόμας Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι (68′ Βάγκνερ).
Την Παρασκευή (16/3) στις 13:00 θα μάθουμε από τη Νιόν της Ελβετίας τα ζευγάρια των προημιτελικών, με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται στις 3 και 4 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 του ίδιου μήνα.
Οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League με στόχο τον τελικό του Κιέβου στις 26 Μαΐου: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Ρόμα, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα
etypos
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου