Γιαννιώτικο Σαλόνι… Ένα χρόνο μετά παραμένει στην εγκατάλειψη… | Epirus World

Γιαννιώτικο Σαλόνι… Ένα χρόνο μετά παραμένει στην εγκατάλειψη…

Πριν ένα χρόνο.. Ο Δήμος Ιωαννιτών πανηγύριζε καθώς το Γιαννιώτικο Σαλόνι επέστρεφε στον φυσικό του δικαιούχο και μαζί στην πόλη και τους κατοίκους της. Οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό, με κοινή δήλωσή τους, πανηγύριζαν το γεγονός.. Και φυσικά περίσσευαν οι πανηγυρισμοί στο Δήμο Ιωαννιτών! Ένα χρόνο μετά… Το Γιαννιώτικο Σαλόνι εξακολουθεί να ρημάζει.. Οι ελάχιστες παρεμβάσεις που έγιναν δεν στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την λεηλασία.. Και φυσικά η αξιοποίηση δείχνει να βρίσκεται μακριά!

Οι περιπέτειες ξεκίνησαν από την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής Γκόντα να εγγράψει στο κτηματολόγιο του Δήμου το Γιαννιώτικο Σαλόνι.. Και από την σπουδή του δασαρχείου να το εγγράψει ως δημόσιο!!!
Από το 2011 ξεκίνησε μία δικαστική διαμάχη μεταξύ δήμου και δημοσίου. Σ’ αυτή έδωσε τέλος η τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο. Στη δικαστική διαμάχη έβαλε τέλος –και ορθώς- η πολιτική πρωτοβουλία με την οποία το Γιαννιώτικο αποδόθηκε και πάλι στην πόλη!
«Οι Γιαννιώτες θα πρέπει να είναι σίγουροι  πως η Δημοτική Αρχή, μεθοδικά και τεκμηριωμένα με σύνεση και σοβαρότητα σχεδιάζει την αξιοποίηση του πάρκου. Όπως αποδείξαμε μέχρι σήμερα με κάθε χώρο που έχουμε διεκδικήσει κι έχουμε κατοχυρώσει, θα αποδώσουμε το Πάρκο Πυρσινέλλα στους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο», δήλωνε στις αρχές Απριλίου του 2017 ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Ο ένας χρόνος που πέρασε μάλλον δεν ήταν επαρκής για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο αξιοποίησης του χώρου. Ενός χώρου που ήδη είχε λεηλατηθεί. Και δυστυχώς εξακολουθεί να λεηλατείται.
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα πιο θλιβερή από κείνη του παρελθόντος. Γιατί σήμερα έχει πλέον ιδιοκτήτη!
Τα πρόχειρα πλέγματα που τοποθέτησε ο δήμος στα σπασμένα παράθυρα έχουν ήδη παραβιαστεί. Η μία από τις κεντρικές εισόδους παραμένει ορθάνοιχτη και η πρόσβαση στο εσωτερικό είναι ελεύθερη για να τον καθένα.
Σπασμένα τζάμια.. Εγκατάλειψη..
Ο περιβάλλων χώρος στην ίδια κατάσταση. Ένας παιδότοπος που μοιάζει απομεινάρι του παρελθόντος, με διαλυμένα και άκρως επικίνδυνα παιχνίδια..
Οι λιμνούλες ξεχασμένες.. Και πέριξ παραμένουν ακόμη οι αυθαίρετες κατασκευές του τελευταίου μισθωτή του χώρου… Προ οκταετίας και πλέον!
Το σχέδιο αξιοποίησης του Δήμου είναι άγνωστο, παρά τις δεσμεύσεις ότι θα εφαρμόζονταν άμεσα.. Άλλωστε το έλεγε σε όλους τους τόνους η Δημοτική Αρχή, στα χρόνια που διεκδικούσε την επιστροφή του πάρκου και στην προσπάθειά της να πείσει την πολιτεία.
Προ μηνών στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε γνωστό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ότι βρίσκεται στην διαδικασία έκδοσης των οικοδομικών αδειών.. Έκτοτε σιωπή…
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου