Η Πρέβεζα τιμά έναν σπουδαίο Πρεβεζάνο πεζογράφο – Ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση για τον Στέφανο Σταμάτη | Epirus World

Η Πρέβεζα τιμά έναν σπουδαίο Πρεβεζάνο πεζογράφο – Ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση για τον Στέφανο Σταμάτη

Μία ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση – ημερίδα για την παρουσίαση του  πεζογραφικού έργου του Πρεβεζάνου συγγραφέα (καταγόμενου από τη  Φιλιππιάδα Πρέβεζας) Στέφανου Σταμάτη, προετοιμάζουν και πάλι η Λογοτεχνική Ομάδα Πρεβεζάνων Λογοτεχνών και το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει εντός του τελευταίου τριμήνου του 2017 , αλλά λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος ενός εκ των κυριοτέρων ομιλητών αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Στέφανος Σταμάτης υπήρξε σπουδαίος πεζογράφος, αρκετά δε από τα διηγήματά του και τα μυθιστορήματά του έχουν ως χώρο αναφοράς την Πρέβεζα. Επίσης ο Στέφανος Σταμάτης υπήρξε επί χρόνια και μέχρι το θάνατό του μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Πρεβεζάνικα Χρονικά και μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας.

Με την συμπλήρωση 10 ετών από το θάνατό του (2007), τα μέλη της  Λογοτεχνικής ομάδας πρεβεζάνων λογοτεχνών ,Αυδίκος Ευάγγελος (Καθηγητής Παν/μίου Θεσσαλίας-συγγραφέας), Ιωάννου Θωμάς (Ποιητής, δοκιμιογράφος), Μαφρέδας Στέλιος (Κριτικός λογοτεχνίας, ποιητής) και Παπακώστας Γιάννης (ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, μελετητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας) προτείνουν την συνδιοργάνωση εκδήλωσης-ημερίδας για το πεζογραφικό του έργο, το οποίο έχει επαινεθεί από πολλούς κριτικούς, ως μια οφειλόμενη τιμή σε έναν άξιο δημιουργό του τόπου μας.

Ως ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης προτείνεται η 12 Μαΐου 2018 , ημέρα Σάββατο, στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» και το μόνο που μένει είναι το Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου να δώσει το πράσινο φως.
mypreveza
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου