Ξεσηκωμός κτηνοτρόφων για εισαγωγές και Διεπαγγελματική!! | Epirus World

Ξεσηκωμός κτηνοτρόφων για εισαγωγές και Διεπαγγελματική!!

Οι αντιδράσεις στην Ήπειρο για την σύσταση της Διεπαγγελματικής για την φέτα είναι δεδομένες και έχουν καταγραφεί. Και συνδέονται άμεσα με τις εισαγωγές γάλακτος που γίνονται από το εξωτερικό και μπορούν να οδηγήσουν σε αφανισμό την ελληνική κτηνοτροφία. Παράλληλα μπορούν να αποτελέσουν την ταφόπλακα για την φέτα ως Προιόν Ονομασάις Προέλευσης.. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στον δρόμο αυτό, που άνοιξε από την Ήπειρο, μπαίνουν οργανώσεις κτηνοτρόφων από ολόκληρη την χώρα.

Πρώτοι ξεσηκώνονται κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας, απαιτώντας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πριν προχωρήσει σε ενέργειες αναγνώρισης της Διεπαγγελματικής να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για εξυγίανση του χώρου και ειδικά του προιόντος ΠΟΠ.

Επίσης, οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεσα από τον υπουργό κ. Βαγγέλη Απόστολου να αυξήσει τους επαγγελματικούς μηχανισμούς που αφορούν στο ισοζύγιο του αιγοπρόβειου γάλακτος και εφόσον εξαλειφθεί τελείως η εισαγωγή γάλακτος προς παρασκευή φέτας ΠΟΠ, τότε να προχωρήσει στην αναγνώριση της διεπαγγελματικής οργάνωση της φέτας.

Οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και στην Κρήτη με τους κτηνοτρόφους να θέτουν ευθέως ζήτημα λήψης άμεσων μέτρων για να μπει φρένο στις εισαγωγές γάλακτος.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου