Προσφυγικό: Μεγαλώνει κι άλλο ο Κατσικάς… | Epirus World

Προσφυγικό: Μεγαλώνει κι άλλο ο Κατσικάς…

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την ώρα που οι πρώτοι πρόσφυγες έφταναν στον καταυλισμό του Κατσικά. Έναν καταυλισμό που στήθηκε γρήγορα και κάτω από τις ασφυκτική πίεση που είχε προκληθεί εξ αιτίας των έντονων προσφυγικών ροών. Τότε ήταν ο στρατός που έστηνε σκηνές για την φιλοξενία Σύριων κυρίως από τα νησιά του Αιγαίου. Σήμερα η διαχείριση του Κέντρου Φιλοξενίας έχει περάσει στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι σκηνές αντικαταστάθηκαν με προκατασκευασμένα σπίτια και ήδη σε αυτά φιλοξενούνται περίπου πεντακόσιοι πρόσφυγες.

Οι ανάγκες όμως για την φιλοξενία προσφύγων παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες. Αυτές οδηγούν τους αρμόδιους να προχωρήσουν άμεσα σε επέκταση του Κέντρου Φιλοξενίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αμέσως επόμενο διάστημα θα προστεθούν άλλα πενήντα περίπου προκατασκευασμένα σπίτια που ήδη βρίσκονται στους χώρους του Κέντρου.

Στο Κέντρο του Κατσικά έχουν δημιουργηθεί κι όλες οι βοηθητικές δομές, όπως κέντρα για την απασχόληση των παιδιών, αίθουσες διαφόρων χρήσεων κι άλλα ενώ δεν χορηγούνται πλέον συσσίτια.

Στην Ήπειρο πρόσφυγες εξακολουθούν να φιλοξενούνται στην Κόνιτσα, στα Δολιανά, στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη καθώς και στην Παιδόπολη της Αγίας Ελένης, ενώ ένας σημαντικός αριθμός φιλοξενείται σε μισθωμένα διαμερίσματα.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου