Βήμα για σύνδεση του Ζαγορίου με Εγνατία | Epirus World

Βήμα για σύνδεση του Ζαγορίου με Εγνατία

Στο Υπουργείο Υποδομών, και ειδικότερα στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, στάλθηκαν από τον Δήμο Ζαγορίου στοιχεία του έργου σύνδεσης του Ζαγορίου με την Εγνατία οδό, από Μηλιωτάδες μέχρι τη διασταύρωση Κήπων.

Σχετική ενημέρωση έκανε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια προκαταρκτική μελέτη με όλα τα αναγκαία στοιχεία, την οποία συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (με την προϊσταμένη της Μαρία Φιλίππου) για να προωθηθεί το αίτημα χρηματοδότησης της οριστικής μελέτης και της κατασκευής του έργου βελτίωσης του υφιστάμενου επαρχιακού δικτύου, με νέα χάραξη σε ορισμένα σημεία, συνολικού μήκους 35 χιλιομέτρων.

Είναι έργο που δικαιούται το Ζαγόρι και οι προσπάθειες των φορέων και του Δήμου είναι συνεχείς ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο.

Πλέον η διαδικασία πήρε το δρόμο της με την αποστολή της προκαταρκτικής μελέτης και την προηγηθείσα σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Ηπείρου προς το Υπουργείο Υποδομών, για την αναγκαιότητα του έργου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την στήριξη και των βουλευτών, ιδίως των καταγόμενων από το Ζαγόρι, θα έχει αίσια κατάληξη η προσπάθεια να συνδεθεί συνολικά το Ζαγόρι με την Εγνατία στον κόμβο Αράχθου (Ζαγορίου).
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου