Ενοποίηση ΤΕΙ- Πανεπιστημίου, αυξάνονται φέτος οι εισακτέοι | Epirus World

Ενοποίηση ΤΕΙ- Πανεπιστημίου, αυξάνονται φέτος οι εισακτέοι

«Στα Ιωάννινα έχουμε απολύτως ομόφωνη απόφαση και ετοιμάζουμε τώρα το Νομοσχέδιο, το οποίο σε λίγες μέρες θα δημοσιοποιηθεί…». Αυτό μεταξύ των άλλων ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που έδωσε στην Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στην ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η προαναγγελία του νομοσχεδίου είχε γίνει προ ημερών και φαίνεται ότι τελικά θα δημοσιοποιηθεί πριν το Πάσχα.

Ο Υπουργός δεν προσέθεσε νέα στοιχεία στα ήδη γνωστά και όπως όλοι εκτιμούν το νομοσχέδιο δεν θα έχει ουσιαστικές αλλαγές από το σχέδιο που έγινε γνωστό και αποτελεί προιόν κοινής επεξεργασίας Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.

Στο μεσοδιάστημα το Υπουργείο είχε κύκλο διαβουλεύσεων και συζητήσεων με εκπροσώπους τμημάτων και σχολών που προέβαλαν αντιρρήσεις, όπως για παράδειγμα την Σχολή Καλών Τεχνών.

«Εμείς συγκροτούμε Ομάδες Εργασίας που θα καταλήξουν σε ένα πόρισμα με αποκλειστικά ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κάναμε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου όπου έχουμε σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις. Στα Ιωάννινα έχουμε απολύτως ομόφωνη απόφαση και ετοιμάζουμε τώρα το Νομοσχέδιο, το οποίο σε λίγες μέρες θα δημοσιοποιηθεί, όπου διάφορα τμήματα καταργούνται και διάφορα τμήματα εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτό θέλουμε να μας έρχεται από «τα κάτω». Δηλαδή, οι άνθρωποι που ξέρουν τα ζητήματα και τις τοπικές συνθήκες να μας κάνουν τις προτάσεις τους. Η Πολιτεία βεβαίως θα πάρει τις όποιες αποφάσεις, αλλά δεν έχει η Πολιτεία και το ακαδημαϊκό και το πολιτικό σκέλος ταυτοχρόνως» ανέφερε χθες ο Υπουργός.

Οι ενοποιήσεις ΤΕΙ και Πανεπιστημίων θα φέρουν και αύξηση του αριθμού εισακτέων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων , δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της τρίτης λυκείου που είναι στην τελική ευθεία. ανέφερε ο υπουργός στις δηλώσεις του.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου