Έφραξαν αποστραγγιστικό κανάλι για να μαζεύουν ψάρια!!! | Epirus World

Έφραξαν αποστραγγιστικό κανάλι για να μαζεύουν ψάρια!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Άγνωστοι είχαν την… φαεινή ιδέα να φράξουν αποστραγγιστικό κανάλι στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και με ειδική κατασκευή που είχαν τοποθετήσει να συγκεντρώνουν ψάρια!!! Η παράνομη κατασκευή, που έθετε σε κίνδυνο πλημμυρών την ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΓΟΕΒ παρουσία αστυνομικών. Ο ΓΟΕΒ προχώρησε σε μήνυση κατ’ αγνώστων για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες όταν ο ΓΟΕΒ πραγματοποιούσε επιτόπιο έλεγχο στα αρδευτικά και αποστραγγιστικά κανάλια της περιοχής.

Κατά τον έλεγχο λοιπόν διαπίστωσε την ύπαρξη ιδιοκατασκευής κάθετα στο αρδευτικό- αποστραγγιστικό κανάλι που διέρχεται παράλληλα με την κεντρική τάφρο της Λαψίστας.

Η εν λόγω κατασκευή αποτελούνταν από σιδερένιους σωλήνες συνδυασμένους με πλέγμα που έφραζε τη διατομή του καναλιού συγκεντρώνοντας καλάμια και φερτά υλικά, με αποτέλεσμα την ανύψωση της στάθμης του νερού.

Η κατασκευή κατέληγε σε δίχτυ σε χωνιόμορφο σχήμα («βολκός») με σκοπό την αλιεία. Ο ΓΟΕΒ, όπως έκανε γνωστό, προχώρησε στην υποβολή μήνυση κατ’αγνώστου και απομάκρυνε την συγκεκριμένη κατασκευή!

Παράλληλα τονίζει ότι κάθε παρέμβαση στις εγκαταστάσεις του χωρίς την έγκρισή του, πέραν του ότι είναι παράνομη, μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα και ανεξέλεγκτες ζημιές, τόσο στις ίδιες τις εγκαταστάσεις, όσο και σε παρακείμενη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, καθώς και κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Για τον λόγο αυτό θα απομακρύνεται και θα καταστρέφεται και οι υπαίτιοι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.
epiruspost





Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου