Σύνδεσμος Επιχειρήσεων.. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ΒΙΠΕ χωματερή! | Epirus World

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων.. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ΒΙΠΕ χωματερή!

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να προχωρήσει στην αδειοδότηση των πέντε μονάδων βιοαερίου. Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι υπερίσχυσε το αδιαφανές και το ύποπτο και υπογραμμίζει ότι ο ίδιος σε συντονισμό με τον Δήμο Ζίτσας θα προχωρήσουν άμεσα σε προσφυγή προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι η λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων θα μετατρέψει την ΒΙΠΕ σε χωματερή!

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής, επισημαίνει ότι μετά την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ότι επεξεργάζεται την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με τη χρήση βιομάζας, βιορευστών και βιοαερίου στην ηλεκτροπαραγωγή, το προφανές ήταν να «παγώσουν» οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των πέντε μονάδων βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή.
"Δυστυχώς, αντί του προφανούς, υπερίσχυσε το αδιαφανές και το «ύποπτο». Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης υπέγραψε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τις πέντε μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 10 MW, κάνοντας δεκτή την κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, που αγνόησε τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ζίτσας και του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδος", υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.
Σε συντονισμό με τον δήμο Ζίτσας, θα προχωρήσει άμεσα σε ενδικοφανή προσφυγή για την ακύρωση αυτής της απαράδεκτης απόφασης. Παράλληλα θα ενημερώσει για την εξέλιξη τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και του βουλευτές του νομού, αναμένοντας από την πλευρά τους να παρέμβουν σε πολιτικό επίπεδο.
"Δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως δε θα επιτρέψουμε μια Βιομηχανική Περιοχή, με σημαντικές προοπτικές και δυνατότητα να προσελκύσει νέες και δυναμικές επιχειρήσεις, να μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών αποβλήτων, που είναι προφανές πως θα μεταφέρονται από άλλες περιοχές. Η αντίδραση μας θα είναι άμεση, συντονισμένη και αμείλικτη", καταλήγει στην ανακοίνωση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου