Φταίει… η Νέα Δημοκρατία για το «αλαλούμ» με τη νέα πτέρυγα!!! | Epirus World

Φταίει… η Νέα Δημοκρατία για το «αλαλούμ» με τη νέα πτέρυγα!!!

Τις ευθύνες σε άλλους επιχείρησε να καταλογίσει ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την καθυστέρηση στην λειτουργία της νέας πτέρυγας, την στιγμή που οι αποφάσεις που έλαβε η διοίκηση, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Είναι άλλωστε γνωστές οι αντιδράσεις τόσο της Ορθοπεδικής όσο και της Καρδιοχειρουργικής, που αποτέλεσαν κι αντικείμενο ερώτησης στην Βουλή. Αντ’ αυτών ο Διοικητής του Νοσοκομείου βλέπει πολιτικά κίνητρα και θεωρεί υπαίτια για την αναταραχή την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραχωρήσει σε ιδιώτες τη νέα πτέρυγα!!!

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, μετά από μία αλληλουχία γεγονότων με αποκορύφωμα την επίσκεψη την περασμένη Παρασκευή του τομεάρχη και αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΝΔ.

Για τον ίδιο οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί δεν είναι τυχαίες. Άλλωστε όπως εκτιμά ο στόχος όλων αυτών των προσκομμάτων και των αντιδράσεων είναι να μην λειτουργήσει η νέα πτέρυγα και σε ένα βάθος χρόνο να αποφασιστεί η παραχώρησή της σε ιδιώτες μέσω σύμπραξης ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα πρόσθεσε πως ένα από τα βασικά ερωτήματα που του τέθηκαν κατά την συνάντηση με τα στελέχη της ΝΔ είναι αν έχει ενταχθεί η νέα πτέρυγα στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου κάτι που δημιουργούσε συνθήκες δύσκολες να ανατραπούν. Ο κ. Τσίκαρης τόνισε ότι η διοίκηση θα δώσει την μάχη της για να λειτουργήσει το νέο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας κόντρα σε όσους προσπαθούν να το απαξιώσουν και να δημιουργήσουν το υπόβαθρο για την ιδιωτικοποίησή του.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τόνισε πως δεν γίνεται κατανοητό πως αυτές  μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για καθυστερήσεις και επανέλαβε πως και στην τελευταία σύσκεψη τόνισε πως η λειτουργία της νέας πτέρυγας αποτελεί προτεραιότητα. Η αρχή μάλιστα αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών με την μεταφορά της Οφθαλμολογικής Κλινικής.

Ο κ. Τσίκαρης καταλόγισε ευθύνες και σε υπηρεσιακά στελέχη, υποστηρίζοντας ότι με ευθύνη τους καθυστέρησε προμήθεια απαραίτητη για την λειτουργία της νέας πτέρυγας. Έτσι απάντησε έμμεσα και στους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνση της υποδιευθύντριας του οικονομικού τμήματος.

Ο κ. Τσίκαρης πέραν του τετάρτου κτιρίου αναφέρθηκε και σε ένα ζήτημα που ανέκυψε με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης λέγοντας ότι κατά την διάρκεια τιμολόγησης των καυσίμων υπήρξαν αντιρρήσεις από τον προμηθευτή λόγω των διαφορετικών τιμών που αναγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης και των τιμών που δίνονται από την περιφέρεια. Όπως εξήγησε υπάρχει μεγάλη απόκλιση των τιμών όταν θα έπρεπε να είναι ίδιες , για να σημειώσει πως το νοσοκομείο πλέον προμηθεύεται με βάσει την μέση τιμή του παρατηρητηρίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως ορίζει ο νόμος από το 2014 έχοντας μάλιστα και οικονομικό όφελος κατά σχεδόν μισό εκ. ευρώ το χρόνο. Διερωτήθηκε ωστόσο γιατί υπάρχει αυτή η απόκλιση που επηρεάζει τις τιμές στην προμήθεια καυσίμων.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου