Κώστας Παπαζάχος: Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δόνηση στην Αττική | Epirus World

Κώστας Παπαζάχος: Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δόνηση στην Αττική

Ο Κώστας Παπαζάχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός μετά τη σεισμική δόνηση των 2,7 ρίχτερ στην Αττική το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο καθηγητής Γεωφυσικής στο enikos.gr "δεν εμπνέει καμία ανησυχία ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους.

Τα ενεργά ρήγματα, όπως αυτό της Πάρνηθας είναι απολύτως φυσιολογικό να δίνουν μικροσεισμούς, γι΄αυτό άλλωστε είναι και ενεργά.

Καθημερινά άλλωστε στον Ελλαδικό χώρο γίνονται πολλοί τέτοιοι μικροσεισμοί. Υπήρξε αναστάτωση επειδή ο σεισμός έγινε στην Αττική αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και συναγερμού".
H ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16: 53 την Κυριακή και είχε ως επίκεντρο τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα και η δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος του νομού.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Αττική προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας που είχε δώσει τον φονικό σεισμό των 5,9 ρίχτερ, το 1999.
Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες για πρόκληση ζημιών. Ο σεισμός, που συνοδευόταν από βουητό, έγινε ιδιαίτερα αισθητός κυρίως στα βόρεια προάστια.
«Προήλθε από το ρήγμα της Πάρνηθας»

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί παρά το γεγονός ότι ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας που είχε δώσει τον φονικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ, το 1999.

Η σεισμολόγος Πανοπούλου Γεωργία μιλώντας στο newsit.gr ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό στον σεισμό. «Προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας, από μία περιοχή που πλέον είναι γνωστής σεισμικότητας. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποια δραστηριότητα έντονη για να μας απασχολεί, αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχουν φόβοι για αυτό τον σεισμό» ανέφερε.
enikosnewsit
Ακούστε όλα όσα είπε
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου