Αγόρασε μια παλιά φωτογραφία για 2 δολάρια κι έκανε την τύχη του | Epirus World

Αγόρασε μια παλιά φωτογραφία για 2 δολάρια κι έκανε την τύχη του

Λένε πως μπορείς να βρεις πραγματικούς θησαυρούς σε παλαιοπωλεία και για τον Αμερικανό της ιστορίας μας, αυτό είναι κάτι παραπάνω από αλήθεια.

Ο Randy Guijarro από το Φρεμόντ της Καλιφόρνια αγόρασε λοιπόν από παλαιοπωλείο δυο παλιές φωτογραφίες της Άγριας Δύσης το 2010, δίνοντας 2 ολόκληρα δολάρια για να τις αποκτήσει.

Μόνο που χρόνια αργότερα θα μάθαινε πως στη φωτογραφία του απεικονίζεται ο περιβόητος παράνομος του Φαρ Ουέστ, Μπίλι δε Κιντ, σε αυτό που πιστεύεται πως είναι μόλις η δεύτερη επιβεβαιωμένη εικόνα του!

Ο Μπίλι παίζει με τη συμμορία του, τους διαβόητους «Regulators», μια παρτίδα κροκέ στο Νέο Μεξικό το 1878. Μια εταιρία που ασχολείται με ιστορικά κειμήλια, η Kagin's, επιβεβαίωσε καταρχήν την αυθεντικότητα της φωτογραφίας, η οποία ασφαλίστηκε πια έναντι του ποσού των 5 εκατ. δολαρίων.

Η εικόνα, γνωστή ως «Croquet Tintype», είναι το ένα από τα δύο επιβεβαιωμένα καρέ που παρουσιάζουν τον φημισμένο Μπίλι δε Κιντ. Η πρώτη εικόνα του πουλήθηκε το 2011 στον δισεκατομμυριούχο William Koch έναντι 2,3 εκατ. δολαρίων.

Η ανακάλυψη του Randy θα βρει σύντομα τον δρόμο της για κάποια δημοπρασία, όταν κοπάσει τουλάχιστον η συζήτηση για το αν είναι πράγματι αυθεντική ή όχι. «Όταν είδαμε τη φωτογραφία, είμασταν σχετικά σκεπτικοί, μια αυθεντική φωτογραφία του Μπίλι δε Κιντ είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της Άγριας Αμερικανικής Δύσης», είπε σχετικά ο David McCarthy, ειδικός της Kagin's στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, στην εφημερίδα «New York Post», προσθέτοντας πως η εικόνα αναλύεται ακόμα από ομάδα ειδικών.

Η οδύσσεια του ελέγχου της αυθεντικότητας της εικόνας παρουσιάζεται πια εκτενώς σε σχετικό ντοκιμαντέρ του National Geographic («Billy The Kid: New Evidence»), σύμφωνα με το οποίο πολλοί δεν έχουν πειστεί ακόμα.

Ό,τι κι αν γίνει πάντως, ο Randy θέλει να ξεκαθαρίσει πως ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις καταχωνιασμένο εδώ κι εκεί: «Ελπίζω αυτό να κάνει κι άλλους να ξεψαχνίσουν σεντούκια και σοφίτες, γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί θησαυροί χαμένοι εκεί έξω», είπε σχετικά στον «Guardian»…
newsbeast
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου