15 Χιλιάδες ευρώ για την διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει την «Άκτια Γοργόνα» | Epirus World

15 Χιλιάδες ευρώ για την διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει την «Άκτια Γοργόνα»

Πίστωση ύψους 15 χιλιάδων ευρώ δεσμεύτηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας για την διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει το άγαλμα της Άκτιας Γοργόνας.

Μπορεί το γλυπτό να είναι δωρεά του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, ωστόσο το Δ.Λ.Τ κλήθηκε να βάλει και αυτό το χέρι στη τσέπη για να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος που θα τοποθετηθεί το άγαλμα.

Αξίζει να θυμηθούμε πως η ιδέα προέκυψε από τον γνωστό Αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη ανασκαφέα της αρχαίας Μεσσήνης, ο οποίος ζωγραφίζει  γοργόνες, με διαφορετικές μορφές και στάσεις.

Μία από αυτές τις γοργόνες λοιπόν θα φιλοξενηθεί σε λίγο καιρό στο λιμάνι της Πρέβεζας .

Το γλυπτό σύμφωνα με την Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας φιλοτεχνεί ο γλύπτης Ιωάννης Γκούζος μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Το γλυπτό περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα γοργόνας και μέρος πλώρης πολεμικού πλοίου εποχής.

Η γοργόνα ως Ακτια, έχει φυσικό ανθρώπινο μέγεθος, 1,70μ έως 1,80μ, συν το τελευταίο τμήμα της ουράς της και συνολικά μαζί με την βάση της θα φτάνει τα 2,80 μέτρα ύψος, 2,00 μέτρα μήκος και 1,40 μέτρα πλάτος και είναι φτιαγμένη από ελληνικό μάρμαρο.
Εμφανίζεται με το αριστερό της χέρι να δείχνει τη νίκη, ενώ το δεξί της χέρι κρατά την πλώρη του πλοίου που ακολουθεί σε μικρότερη κλίμακα, συμπληρώνοντας έτσι τη σύνθεση και αναδεικνύοντας τη γοργόνα σε κεντρικό θέμα.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου