Προκλητική η Τουρκία για τη μη έκδοση του Κούρδου | Epirus World

Προκλητική η Τουρκία για τη μη έκδοση του Κούρδου

Απογοητευμένη δηλώνει η Τουρκία με την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τον 60χρονο Κούρδο που συνελήφθη στη χώρα μας τον περασμένο Δεκέμβριο λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγιπ Ερντογάν στην Ελλάδα.
Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών λέει με προκλητικό τρόπο:
«Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της στάσης των ελληνικών δικαστηρίων να προστατεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν είναι καθόλα συμβατή με τη διεθνή ευθύνη που έχει και η Ελλάδα στο θέμα της μάχης ενάντια στην τρομοκρατία, ούτε επίσης συμβάλει στις σχέσεις καλής γειτονίας».
Το υπουργείο τονίζει ότι προσδοκά «από την ελληνική Δικαιοσύνη να εκδίδει αποφάσεις πέραν πολιτικών πιέσεων και σύμφωνες με το δίκαιο».
Υπενθυμίζουμε ότι το δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Ευσταθίας Καπαγιάννη η οποία υπογράμμισε στην αγόρευση της πως έχει ήδη αναγνωριστεί στο πρόσωπο του 60χρονου η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα από την Γαλλία.
«Προέκυψε από την προσκομιζόμενη απόφαση και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ότι στο προσωπό του υπάρχει το καθεστώς της συνθήκης της Γενεύης του 1951, καθώς ήδη η Γαλλία τον έχει ηδη αναγνωρίσει ως πρόσφυγα. Η συνθήκη η οποία υπερισχύει τόσο του Συντάγματός μας όσο και των υποχρεώσεων της Ελλάδας για την έκδοση. Συνεπώς δεν επιτρέπεται η επαναπροώθηση στην Τουρκία για την οποία έχει ήδη κριθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του και θα υποστεί βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση» τόνισε η εισαγγελέας.
Και πρόσθεσε: «Αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι διώξεις που υπέστη στη χώρα του πιθανολογείται πως έγιναν για τα πολιτικά και φυλετικά του φρονήματα. Αν εκδοθεί υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου