Πρέβεζα: Έξωση στις κατασκηνώσεις, ερωτήματα για την επόμενη μέρα… | Epirus World

Πρέβεζα: Έξωση στις κατασκηνώσεις, ερωτήματα για την επόμενη μέρα…

Πολλοί γνωρίζουν τις παιδικές κατασκηνώσεις Λούτσας, τις οποίες εδώ και χρόνια λειτουργούσε το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι οι κατασκηνώσεις αυτές ανήκουν στον Δήμο Πάργας. Και μετά από μία αγαστή συνεργασία Δήμος και Ταμείο καταλήγουν στα Δικαστήρια, με τον πρώτο να κάνει έξωση στο δεύτερο και να σχεδιάζει την επόμενη μέρα. Κι αν τα περισσότερα είναι γνωστά μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της Πάργας, αυτό που είναι παντελώς άγνωστο είναι «η επόμενη μέρα», με τα σενάρια που ακούγονται να είναι ήδη πολλά.

Το συμβόλαιο μίσθωσης στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Εθνικής έληξε καθώς παρήλθε η εικοσαετία. Το Ταμείο ζήτησε παράταση της μίσθωσης την οποία όμως αρνήθηκε ο Δήμος Πάργας, προβάλλοντας νομικά επιχειρήματα.

Έτσι ζητήθηκε να «κλείσουν οι λογαριασμοί» και να παραδοθούν τα κλειδιά, πράγμα που τελικά δεν συνέβη.

Ο Δήμος προχωρά στην έξωση δια της νομικής οδού, με άγνωστο αν την τρέχουσα θερινή περίοδο θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Ο χώρος των παιδικών κατασκηνώσεων, σαράντα στρέμματα περίπου, ένα πραγματικό φιλέτο πάνω στην παραλία της Λούτσας, θα πρέπει να επαναδημοπρατηθεί, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έγιναν γνωστά στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο φαίνεται ότι πέρα από το θέμα της έξωσης που ακόμη εκκρεμεί ανακύπτουν κι άλλα σοβαρά ζητήματα. Το πρώτο σχετίζεται με τις κατασκευές στον ίδιο τον χώρο, τις οποίες φέρεται ότι έχει κάνει στο σύνολό τους το Ταμείο της Εθνικής.

Το δεύτερο με τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν καθώς μέρος της έκτασης είναι χαρακτηρισμένη ως δασική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Πάργας έχει απευθυνθεί στο δασαρχείο ζητώντας να ξεκαθαρίσει τις δράσεις που μπορούν να γίνουν στο χώρο των κατασκηνώσεων.

Τα σενάρια, ίσως με αφορμή και την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου για την αξιοποίηση του χώρου είναι πολλά, χωρίς πάντως στο Δημοτικό Συμβούλιο να έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση.

Μάλιστα κάποιοι «βλέπουν» ήδη ξενοδοχεία να ετοιμάζονται στον συγκεκριμένο χώρο.. Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί προς το παρόν, όμως δεν μπορεί να μείνει εν κρυπτώ και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου