Και οι εργαζόμενοι να είναι ντόπιοι.. | Epirus World

Και οι εργαζόμενοι να είναι ντόπιοι..

Την επιλογή εργαζομένων από τα ακριτικά χωριά στην επαναλειτουργία της Μεταλλουργικής από τον Όμιλο "Χαλκόρ- Βιοχάλκο" ζητά ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

Ο κ. Καψάλης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, τα χρόνια λειτουργίας της αποτελούσε αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή του Πωγωνίου απασχολώντας, μεταξύ άλλων, πολλούς κατοίκους του ακριτικού Δήμου, σημειώνει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι η επαγγελματική ενασχόληση τους έδινε την δυνατότητα παραμονής στα χωριά τους.

"Με αφορμή την εξαγορά της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου από τον Όμιλο «Χαλκόρ – Βιοχάλκο» θα ήταν απαραίτητο για το μέλλον του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου να τεθεί «δικλείδα ασφαλείας» για την απασχόληση, κατά προτεραιότητα, εργαζομένων που επιμένουν παρά τις δυσκολίες, να φυλούν «Θερμοπύλες», ενισχύοντας παράλληλα την αποκέντρωση.

Θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει πολιτική βούληση σε αυτήν την κατεύθυνση, ανοίγοντας έτσι δρόμο ανάπτυξης και προοπτικής για τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου αποδεικνύοντας συγχρόνως ότι οι ακρίτες αξίζουν το σεβασμό όλων", επισημαίνει στην επιστολή. 
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου