Έρχεται ο Κρέοντας: Νέα επιδείνωση του καιρού. Πού και πότε θα χτυπήσουν τα φαινόμενα | Epirus World

Έρχεται ο Κρέοντας: Νέα επιδείνωση του καιρού. Πού και πότε θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στη Νότια Ιταλία, ο «Κρέοντας», αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις από τα 400 μέτρα υψόμετρο και πάνω σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους.
Την Πέμπτη τα φαινόμενα ως το μεσημέρι θα πλήξουν τα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος, ενώ βαθμιαία θα επηρεαστούν η ανατολική Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά και η Αττική, η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Από το μεσημέρι και ύστερα τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας και βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά από τα 400 μέτρα υψόμετρο και πάνω.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως το πρωί της Παρασκευής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν κυρίως Πιερία και Ημαθία, ενώ υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα ως το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα υπάρξουν το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά Ημαθίας Πιερίας Χαλκιδικής και Ανατολικής Θεσσαλίας.
Ως το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένονται χιονοπτώσεις και στα ορεινά Αχαΐας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας από τα 500-600 μέτρα και πάνω.
Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Πέμπτη
Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από τα 400 περίπου μέτρα).
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 ως 09 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (από 400 περίπου μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά 8 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (από 400 περίπου μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 ως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (από τα 400 μέτρα περίπου). Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 ως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 16  Φεβρουαρίου
Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία), μέχρι το μεσημέρι πιθανόν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν θα σημειωθούν το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας. Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα). Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια και τα ανατολικά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά στα βόρεια αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τόπους στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα Ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου