Επιστρέφει στη Μόλιστα κλεμμένη λειψανοθήκη | Epirus World

Επιστρέφει στη Μόλιστα κλεμμένη λειψανοθήκη

Στην εκδήλωση επιστροφής προς την Μητρόπολη Κονίτσης και την κοινωνία της Κόνιτσας και της Μόλιστας ειδικότερα της κλαπείσης προ δεκαετιών πολύτιμης λειψανοθήκης από την Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μολίστης παραβρέθηκε την περασμένη Κυριακή ο βουλευτής ΝΔ Κώστας Τασούλας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην Βουλιαγμένη, όπου και φυλασσόταν η λειψανοθήκη τα τελευταία χρόνια, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βουλιαγμένης κ.Παύλου, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη κ.Αρσένιου Ηγουμένου της Μονής Μολίστης και εκπροσώπου της Μητροπόλεως Κονίτσης, του Δημάρχου Κονίτσης κ.Παπασπύρου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ.Πότση και του μέλους του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Μολίστης κ.Γ.Βέργου καθώς και μεγάλου αριθμού Μολιστινών και Κονιτσιωτών που επίσης παραβρέθηκαν.

Ο κ.Τασούλας είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον κ.Αθ.Μαρτίνο που αγόρασε πριν από τρία χρόνια με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις από παλαιοπωλείο των Βρυξελλών τη λειψανοθήκη με σκοπό να την επιστρέψει εκεί απ’ όπου είχε κλαπεί.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο κ.Κώστας Τασούλας είχε την ευκαιρία επίσης να παραστεί σε εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας της Αδελφότητας Κερασοβιτών Πωγωνίου, της Ενώσεως Ζαγορισίων και του Συλλόγου Πραμαντιωτών Αττικής.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου