"Τσουνάμι" ειδοποιητηρίων από την Εφορία με προειδοποίηση κατασχέσεων! | Epirus World

"Τσουνάμι" ειδοποιητηρίων από την Εφορία με προειδοποίηση κατασχέσεων!

Βροχή φτάνουν τα ραβασάκια από την Εφορία Ιωαννίνων σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ακόμη κι αν πρόκειται για μικροποσά, οι πολίτες λαμβάνουν την ατομική ειδοποίηση, η οποία δεν τους ενημερώνει απλά για το χρέος τους αλλά τους προειδοποιεί με κατάσχεση σε περίπτωση που δεν φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους!

Σε μία εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους κι ενώ περισσεύουν οι δηλώσεις για την ανάπτυξη που έρχεται και τα μνημόνια που τελειώνουν, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της κατάσχεσης ακόμη και αν χρωστάνε στην Εφορία ποσό των εκατό ευρώ, όπου στην προκειμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονταν στο ποσό των 99,970 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των οφειλετών στα 4.068.857 πολίτες. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ παράλληλα, σημείωσε ότι το 78% των οφειλετών χρωστά στο δημόσιο έως 2.000 ευρώ (3.170.620 φορολογούμενοι), ενώ το 54,1% χρωστά ποσό μικρότερο των 500 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, που αναφέρουν ότι 73 οφειλέτες του δημοσίου χρωστούν ο καθένας πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ με το συνολικό ποσό της οφειλής στην κατηγορία αυτή να ανέρχεται σε 32,091 δισ. ευρώ.

Επίσης, το ποσό των 28,658 δισ. ευρώ χρωστούν 1.121 οφειλέτες του δημοσίου ενώ επιπλέον 17,267 δισ. ευρώ οφείλεται από 4.665 φορολογούμενους.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου