Υψηλό ενδιαφέρον για την Εγνατία Οδό! | Epirus World

Υψηλό ενδιαφέρον για την Εγνατία Οδό!

Υψηλό αναμένεται το ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους ομίλους, στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, την πρώτη φάση του διαγωνισμού δηλαδή, λήγει στις 16 Φεβρουαρίου και αφορά στην παραχώρηση του οδικού άξονα για 35 χρόνια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για έναν «έτοιμο» αυτοκινητόδρομο, ο οποίος με την σταδιακή προσθήκη των σταθμών διοδίων, και τη δημιουργία μερικών μεγάλων Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ), μπορεί να αποδώσει άμεσα στο παραχωρησιούχο. Περαιτέρω προοπτικές δημιουργεί για την Εγνατία Οδό η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των λιμένων Ηγουμενίτσας και Αλεξανδρούπολης.

Τα δύο λιμάνια βρίσκονται γεωγραφικά πάνω στις δύο απολήξεις του αυτοκινητοδρόμου, αυτές που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία και την Τουρκία. Οι οδικές μεταφορές μεταξύ Ανατολής και Δύσης μέσω της Εγνατίας τροφοδοτούν τα λιμάνια, ενώ αντίστροφα, η εμπορευματική κίνηση των λιμανιών τροφοδοτεί πίσω την Εγνατία. Συνιστούν μ' άλλα λόγια ένα αναπτυξιακό τόξο, έναν εναίο άξονα Ανατολής-Δύσης και αντιστρόφως, με συνέργειες από το διαμετακομιστικό εμπόριο έως τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, και γι’ αυτό ακριβώς επελέγησαν ως τα πλέον ελκυστικά ανάμεσα στα δέκα.

Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να βάλει στο ταμείο του, από την πώληση της Εγνατίας, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου