Εκτός κυβέρνησης λόγω επιδόματος ενοικίου η Ράνια Αντωνοπούλου | Epirus World

Εκτός κυβέρνησης λόγω επιδόματος ενοικίου η Ράνια Αντωνοπούλου

Παρελθόν για την Κυβέρνηση αποτελεί η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου καθώς ο πρωθυπουργός, νωρίς το απόγευμα έκανε αποδεκτή την παραίτησή της. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, δόθηκε εντολή να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Η απομάκρυνση της κ. Αντωνοπούλου προκαλεί διάφορα σενάρια περί ανασχηματισμού στην Κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχουν και πληροφορίες που αναφέρουν ότι η θέση δεν θα καλυφθεί άμεσα.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου είναι λακωνική: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της».

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της, η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε πάντως πως παραμένει στη διάθεση του πρωθυπουργού, ενώ τόνισε ότι έχει τονίσει ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει από χθες έντονες αντιδράσεις, ενώ νωρίτερα βουλευτές και στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έπαιρναν αποστάσεις από την συμπεριφορά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.

Το θέμα έφερε στο φως δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», που ανέφερε ότι η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας -η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου επειδή τυπικά εμφανίζεται ως κάτοικος Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Δεκέμβριο, η κ. Αντωνοπούλου είχε εισοδήματα 70.000 ευρώ ετησίως και ο σύζυγός της υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου 453.000 δολάρια.

Η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας είχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και ο υπουργός Οικονομίας χαρτοφυλάκιο αξίας 2,7 εκατ. δολαρίων.

Το υπουργικό ζεύγος διαθέτει διαμέρισμα 110 τμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300τμ με 180τμ βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950τμ. Η βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80τμ.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου