Η "Ιοκάστη"... χτυπά το Σαββατοκύριακο! | Epirus World

Η "Ιοκάστη"... χτυπά το Σαββατοκύριακο!

Και το όνομα αυτής... Ιοκάστη! Ο λόγος για την κακοκαιρία του επόμενου διημέρου, για την οποία προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενώ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή Δήμων, φορέων και πολιτών. Η "Ιοκάστη" αποτελεί ένα βαθύ και καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, που θα προκαλέσει καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις.

Το έκτακτο δελτίο το οποίο ανακοινώθηκε στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, αφορά στο Σάββατο.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και οι κατά τόπους- κυρίως δε στα πελάγη- θυελλώδεις άνεμοι.

"Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω εφιστάται η προσοχή των εμπλεκομένων φορέων- δήμων και πολιτών" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την Κυριακή 11/2 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, και από το μεσημέρι και έπειτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν σταδιακά και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

ΧΑΡΤΗΣ; ΠΗΓΗ meteo.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου