Γιάννενα: Στη Βουλή η λειτουργία της νέας πτέρυγας | Epirus World

Γιάννενα: Στη Βουλή η λειτουργία της νέας πτέρυγας

Στη Βουλή τελικά φτάνει η λειτουργία της νέας πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί τόσο από την Ορθοπεδική όσο και από την Καρδιοχειρουργική Κλινική.

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Βασίλης Οικονόμου.

Όπως αναφέρουν, στην μεταφορά κλινικών στη νέα πτέρυγα, υπάρχουν αντιδράσεις από τους Διευθυντές της Ορθοπεδικής και της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, του Χειρουργικού Τομέα, τους εργαζόμενους ιατρούς και το προσωπικό, αφού οι δρομολογούμενες αλλαγές που γίνονται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου δε γίνονται βάσει συγκεκριμένου οργανογράμματος, αλλά ύστερα από εισήγηση δύο εξωθεσμικών επιτροπών που όρισε η Διοίκηση παρακάμπτοντας τα θεσμικά όργανα.

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποιοι είναι οι λόγοι για αυτές τις εσπευσμένες μετακινήσεις χωρίς την ολοκλήρωση του οργανογράμματος και τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών οργάνων και χωρίς να διατηρηθεί η κατανομή των κλινών μεταξύ τομέων όπως είχε οριστεί από τον ισχύοντα οργανισμό για την παλιά πτέρυγα. Επίσης, εάν έχει ληφθεί υπόψη από τη διοίκηση του Νοσοκομείου πως η μεταφορά της καρδιοχειρουργικής κλινικής σε όροφο πάνω από τη ΜΕΘ και η χρήση ανελκυστήρα γενικής χρήσης αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας των ασθενών.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου