Αποκτούν αποχετευτικό οι παράκτιοι οικισμοί | Epirus World

Αποκτούν αποχετευτικό οι παράκτιοι οικισμοί

Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών (δίκτυα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης) και αντλιοστασίων λυμάτων το οποίο θα καλύπτει την αποχέτευση των οικισμών της παράκτιας ζώνης της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου μεταξύ του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη και του αναδόχου του έργου.

Η υπογραφή ανοίγει τον δρόμο για την άμεση έναρξη κατασκευής του μεγάλου έργου (προυπολογισμού 33.108.000 ευρώ) το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην τουριστική αναβάθμιση της παράκτιας ζώνης.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης εκφράζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης υπογραμμίζοντας ότι καλύπτεται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής ενώ ευχαριστεί την Περιφέρεια Ηπείρου και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για την ένταξη του έργου.

Επίσης σήμερα κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Πρέβεζας η υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΑΦΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» .

Ο φάκελος σύμφωνα με τον κ.Μπαϊλη περιλαμβάνει πλήρη και ώριμη μελέτη η οποία περιγράφει επακριβώς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τα Τείχη και την Τάφρο που περιβάλλουν το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, με διαμόρφωση οδού ήπιας κυκλοφορίας , δημιουργία λωρίδας πρασίνου ,κατασκευή πετρόκτιστων παγκακιών και γενικότερα δράσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν αισθητικά και λειτουργικά ένα από τα ομορφότερα και πιο χαρακτηριστικά σημεία του κέντρου της πόλης.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου