Χιονοπτώσεων συνέχεια… 24 ώρες χωρίς ρεύμα έμειναν χωριά στο Ζαγόρι | Epirus World

Χιονοπτώσεων συνέχεια… 24 ώρες χωρίς ρεύμα έμειναν χωριά στο Ζαγόρι

Χωρίς ρεύμα για ένα περίπου εικοσιτετράωρο έμειναν κυρίως χωριά του Ζαγορίου αλλά και άλλες τοπικές κοινότητες στους Νομούς Ιωαννίνων και Άρτας λόγω συνεχών και σοβαρών βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ. Το σύνολο των προβλημάτων έχει πλέον αντιμετωπιστεί ωστόσο εκατοντάδες κάτοικοι πέρασαν δύσκολες ώρες λόγω της απουσίας ρεύματος και των έντονων καιρικών φαινομένων που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας.

Και σήμερα από αργά το απόγευμα σε όλες τις ορεινές περιοχές εκδηλώνονται χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα μάλιστα έντονες. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται επί τω έργω ενώ τόσο η Περιφέρεια όσο και οι Δήμοι βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα να γίνουν πιο έντονα.

Ένα κατάλευκο, όμορφο  τοπίο σε ολόκληρο το Ζαγόρι έχουν αφήσει οι χιονοπτώσεις των ημερών αυτών.

Στα ορεινότερα σημεία του Ζαγορίου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 40 εκατοστά, ωστόσο αποχιονισμός με μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου συνέβαλε στο να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Υπήρξε, όμως,  σοβαρότατο πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε πολλούς οικισμούς σε όλο το υπόλοιπο Ζαγόρι, πλην Ανατολικού.

Μεγάλη βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλά χωριά, μεταξύ αυτών και την έδρα του Δήμου στους Ασπραγγέλους μη επιτρέποντας να λειτουργήσει το Δημαρχείο.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στα περισσότερα χωριά, όμως υπήρξαν και ορισμένα που ακόμη και το πρωί της Τρίτης δεν είχαν ρεύμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες που διαμένουν σε καταλύματα της περιοχής.

Ελαφότοπος, Κάτω Πεδινά, Δίλοφο, Ανθρακίτης, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι και Λάιστα,  ήταν τα τελευταία χωριά στα οποία συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονταν και σήμερα για να δοθεί το ρεύμα.

Διαρκείς ήταν οι οχλήσεις από πλευράς Δήμου προς τη ΔΕΗ, τα συνεργεία της οποίας έκαναν ότι μπορούσαν για να δώσουν λύση, αλλά το μέγεθος της βλάβης δεν επέτρεψε  την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στο δίκτυο και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες οι κάτοικοι πέρασαν δύσκολες ώρες.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου