Έρχεται η πληρωμή φόρων μέσω του Taxisnet για αποφυγή λαθών | Epirus World

Έρχεται η πληρωμή φόρων μέσω του Taxisnet για αποφυγή λαθών

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πληρωμή φόρων με πλαστικό χρήμα απευθείας μέσω του Taxisnet.
Οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω του e-banking κάθε τράπεζας για να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όπως για παράδειγμα τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος αλλά θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) να αναγράφουν τον αριθμό της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας και αυτόματα να γίνεται η πληρωμή του φόρου.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας της σχετικής εφαρμογής στο TAXISnet.

Το νέο σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:

  • Οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στο Taxisnet εισέρχονται στον προσωπικό τους λογαριασμό.
  • Στη συνέχεια επιλέγουν «Στοιχεία οφειλών». Το σύστημα τους οδηγεί στις βεβαιωμένες οφειλές και την «Ταυτότητα Οφειλής» όπου θα βλέπουν το ποσό της κάθε δόσης που θα πρέπει να καταβάλουν.
  • Θα υπάρχει ειδική ένδειξη για την απευθείας πληρωμή της οφειλής. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν θα είναι να πληκτρολογήσουν τον αριθμό της κάρτας τους (χρεωστική ή πιστωτική) και ότι άλλο στοιχείο τους ζητηθεί και αυτόματα θα γίνεται η πληρωμή του φόρου.
  • Οι φορολογούμενοι, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου